Srbija bez Petra Nenadića na Europskom prvenstvu

Zadnji pregledi pokazali su da najbolji europski igrač iz 2019. nije spreman za Evropsko prvenstvo, a to bi mogao biti i kraj njegove reprezenatativne karijere

03.01.2022. 10:41
  • Podeli:
petar-nenadic-pixsell.jpg

Rukometne reprezentacije, mahom, imaju problema sa igračkim kadrom uoči Europskog prvenstva, a Srbija je i zvanično ostala bez najboljeg igrača i prve zvezde ekipe Petra Nenadića.

U reprezentaciji protiv koje će Hrvatska 15. januara igrati drugu utakmicu grupe u Cegedu nadali su se da će se 35-godišnji igrač oporaviti od povrede butnog mišića koju je zadobio početkom decembra. Međutim, zadnji pregledi pokazali su da najbolji evropski igrač iz 2019. po izboru EHF nije spreman i da neće putovati u Szeged, a srpski mediji špekulišu da bi to mogao biti i kraj njegove reprezentativne karijere.

Selektor Toni Đerona umesto Nenadića pozvao je Nemanju Zelanovića. Sa šireg spiska ranije su otpali Danilo Radović, Davor Basarić i Mihajlo Radovanović. Srbija će igrati dve prijateljske utakmice protiv Nemačke 7. i 9. januara, a prvu na Evropskom prvenstvu igratće 13. januara protiv selekcije Ukrajine.

 

 

 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()