Srbija bez šanse protiv Brazila, naredni rival Kanada

Selekcija Srbije posle šest odigranih kola ima dva trijumfa i četiri poraza

23.06.2022. 17:37
  • Podeli:
odbojkasi-srbije-foto-oss.jpg

Podmlađeni sastav odbojkaške reprezentacije Srbije poražen je danas od Brazila u 6. kolu Lige nacija u Sofiji sa 3:0 (25:18, 26:24, 25:17).

Selektor Igor Kolaković u ovoj utakmici nije koristio proverene snage u vidu Srećka Lisinca, Aleksandra Atanasijevića, Marka Podraščanina i ostalih, pa su "karioke" lako nanele treći uzastopni poraz našoj selekciji.

Neizvesno je bilo jedino u drugom setu u kom je Srbija ispustila set loptu pri rezultatu 24:23, a Brazil je osvojio set sa 26:24. Ipak, daleko iskusniji i kvalitetniji rival uspeo je i taj deo igre da reši u svoju korist, dok je u prvom i trećem razlika bila još veća.

Podmlađena selekcija Srbije nije imala snage da se suprotstavi kompletnoj selekciji Brazila, pa ostaje nada da će do pobede doći u preostala dva meča u Bugarskoj.

Najefikasniji u redovima Srbije bio je Nikola Meljanac sa 14 poena, dok je isti učinak u reprezentaciji Brazila imao Rikardo Lukareli.

Selekcija Srbije posle šest odigranih kola ima dva trijumfa i četiri poraza i šest osvojenih bodova.

Naredni meč srpski odbojkaši igraju već sutra protiv Kanade u 12.30.

Na Finalnom turniru će igrati 8 reprezentacija, a takmičenje počinje od četvrtfinala.

Finalni turnir u konkurenciji odbojkaša odigraće se od 20. do 24. jula u Bolonji, u Italiji.

 

 

 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()