Srbija bliža završnom turniru Lige nacija: Tijana Bošković problem za Nemice

Oscilacije u igri spašavala je najbolja srpska odbojkašica

30.06.2023. 11:45
  • Podeli:
Tijana Bošković_FIVB-1664135502542.webp Foto: FIVB

Odbojkašice Srbije pobedile su selekciju Nemačke sa 3:1 (25:17, 23:25, 25:16 i 30:28) u drugom meču treće sedmice Lige nacija.

Srbija je predvođena Tijanom Bošković slomila otpor Nemačke za izuzetno važnu pobedu vrednu tri boda. Najbolja igračica sveta je osvojila 39 poena uz procenat od 69 odsto uspešnosti.

Srbija je superiorno dobila prvi i treći set, u drugom je došlo do opuštanja u finišu, da bi potom prava snaga svetskih prvakinja bila viđena u završnici četvrtog seta u kome su preokrenule rezultat i stigle do željenog cilja.

Dominikanska Republika će biti treći protivnik Srbiji u Suvonu sutra od 3.30 časova po našem vremenu.

Seniorke Srbije će četvrti meč odigrati protiv Bugarske u nedelju, 2. jula od 3.30 časova po našem vremenu.

Finalni turnir Lige nacija 2023. godine u konkurenciji odbojkašica odigrati od 12. do 16. jula u Arlingtonu (Teksas) u SAD.

Sistemom takmičenja Lige nacija predviđeno je da se za svaku sedmicu takmičenja formiraju po 2 grupe sa po 8 selekcija, kao i da takmičenje u okviru jedne sedmice traje 6 dana, od utorka do nedelje.

Svaka reprezentacija će odigrati po 12 utakmica tokom 3 sedmice, odnosno 4 meča za 6 dana tokom jedne sedmice.
Na Finalnom turniru će igrati 8 reprezentacija, a takmičenje počinje od utakmica četvrtfinala.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()