Srbija dobila rivale za Evropsko prvenstvo u rukometu

Evropsko prvenstvo će se održati od 10. do 28. januara sledeće godine u Berlinu, Diseldorfu, Manhajmu, Kelnu, Hamburgu i Minhenu

10.05.2023. 19:17
  • Podeli:
Rukometaši Srbije-644656f929217.webp Foto: RSS

Rukometna reprezentacija Srbije igraće u C grupi protiv Islanda, Mađarske i Crne Gore na Evropskom prvenstvu koje se održava početkom sledeće godine u Nemačkoj

Izabranici Tonija Đerone će mečeve prve faze igrati u Minhenu, gde će nesumnjivo imati ogromnu podršku naših navijača iz dijaspore.

Srbija će 12. januara igrati protiv nosioca grupe Islanda, dva dana kasnije protiv Mađarske, a 16. januara protiv Crne Gore.

Iz svake grupe dalje će po dve prvoplasirane selekcije, posle čega će se formirati dve četvrtfinalne grupe sa po šest reprezentacija, a bodovi se prenose iz prve faze.

U polufinale će po dve najbolje iz obe četvrtfinalne grupe, dok titulu brani Švedska.

Evropsko prvenstvo će se održati od 10. do 28. januara sledeće godine u Berlinu, Diseldorfu, Manhajmu, Kelnu, Hamburgu i Minhenu.

Sastavi grupa:

A grupa: Francuska, Nemačka, Severna Makedonija, Švajcarska
B grupa: Španija, Austrija, Hrvatska, Rumunija
C grupa: Island, Mađarska, Srbija, Crna Gora
D grupa: Norveška, Slovenija, Poljska, Farska Ostrva
E grupa: Švedska, Holandija, Bosna i Hercegovina, Gruzija
F grupa: Danska, Portugal, Češka, Grčka

 


 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()