Srbija poklonila bod Islandu na Evropskom prvenstvu: Orlovi zakazali u poslednjem minutu

Naredni meč Srbija će igrati protiv Mađarske u nedelju od 20.30 časova

12.01.2024. 19:40
  • Podeli:
EP rukomet, Island - Srbija, 12 jan 2024 - profimedia-65a186cc06576.webp Foto: Profimedia

Rukometaši Srbije odigrali su nerešeno sa Islandom 27:27 (10:11) u prvom kolu Grupe C na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

Islanđani su po prognozama bukmejkera biti apsolutni favoriti u ovom duelu, ali su snage na terenu od prvog minuta bile izjednačene.

Na prvi gol u ovom meču čekalo se više od pet minuta, a postigao ga je Uroš Borzaš (1:0). Usledio je period u kojem su golmani obe ekipe imali pune ruke posla i skupljali odbrane - za 15 minuta palo je ukupno šest golova (3:3). A pao je i direktan crveni karton za Vidmarsona - rukometaš Islanda je grubim udarcen u bradu srušio Borzaša posle čega je morala da interveniše i lekarska ekipa.

Milosavljev i Halgrimson su "začarali mreže", ali Gudjunson i Pešmalbek ipak pronalze put do gola (7:7), a kako se prvo poluvreme bližilo kraju Island je uspeo da stekne blagu prednost i na odmor ode sa golom viška (10:11).

Povratak na parket doneo je rezultatsku klacakalicu, da bi golovima Kojadinovića i Pešmalbeka stigli do solidne prednosti (17:14), koju su čuvali do 60. minuta, u koji su ušli sa dva gola prednosti (27:25). Međutim, Orlovi su zatim neshavtljivim greškama na ovom nivou profesionalizma dozvolili protivniku da uzme bod, ostavši tako svojom krivicom bez čitavog plena.

Naredni meč Srbija će igrati protiv Mađarske u nedelju od 20.30 časova.

Standings provided by Sofascore
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()