Srbija poražena od Hrvatske u Segedinu

Iako je reprezentacija Hrvatske bila u oslabljenom sastavu, tim Tonija Đerone nije imao snage da joj se suprotstavi.

15.01.2022. 23:04
  • Podeli:
rukomet Pixabay-63889c293a66f.webp Foto: Pixabay

Rukomtaši Srbije borili su se svih 60 minuta kao da igraju finale Evropskog prvenstva, ali je na kraju meča slavio njihov protivnik – selekcija Hrvatske sa 23:20. Selektor Toni Đerona, kao i ceo tim, imaće pune ruke posla za prolazak u narednu rundu takmičenja jer poslednju utakmicu u grupi igra sa favoritom – reprezentacijom Francuske, koja već ima dve ostvarene pobede. 

Orlovi su počeli kao da ih nešto sprečava da se razlete, ali su tri gola minusa uspeli da nadoknade najviše preko raspucanog  (koji je tokom sezone domaći u Segedinu) i dovedu duel u egal (8:8). Motiva, želje i dobrih napada, ali i odbrane bilo je na obe strane. Baš se ostavljalo srce na terenu, a golovi su teško padali. Čak je u prvom poluvremenu golman Srbije Cupara odbranio i jedan sedmerac...

Na odmor se otišlo sa 11:9 za Hrvatsku... A po povratku sa svlačionice, ta dva poena, kao da su bila nedostižna. Čak je razlika bila i plus 5 golova, zahvaljujući odbranama hrvatskog golmana.

I Hrvati su imali svoje planove i ciljeve od kojih, činilo se ni na tren, nisu odustajali. Iako su na utakmicu došli u slabijem sastavu od onog koji su planirali (Šušnja i Mihić pozitivni) odigrali su odličnu timsku partiju. Išlo je najviše toga preko Ivana Martinovića i Ivana Čupića... I na kraju moraju biti zadovoljni iako zavise od meča Srbija – Francuska. 

Hrvatska igra treću utakmicu protiv Ukrajine, koja nema šta da izgubi jer je poslednja na tabeli bez pobede. Međutim, ako Srbija pobedi Francusku od dva do šest golova razlike izabranici Hrvoja Horvata idu kući.

 

HRVATSKA - SRBIJA 23:20 (11:9)
Segedin PICK Arena. Gledalaca 7.500. Sudije: Šulc i Tonis (Nemačka).
HRVATSKA: Pešić (2), Šunjić 1 (4), Jelinić, Ravnić, Čupić 6, Glavaš, Musa, Marić, Šipić, Jaganjac 2,Cindrić 3, Gadža, Martinović 6 (1), Ivić, Grahovac, Lučin 5. Selektor Hrvoje Horvat
SRBIJA: Bomošar, Cupara (11+1), Ivanišević, V. Ilić 1, Šotić, Radivojević 5 (2), Đukić 2 (1), Pechmalbec 1, Marsenić 2, Pešić, Borsas 2, Sretenović, Đorđić, Kukić 4, Milosavljević, Orbović 3. Selektor Toni Đerona
SEDMERCI: Hrvatska 2 (1), Srbija 3 (3)
ISKLJUČENJA: Hrvatska 12 minuta (Jelinić 11, Martinović 14, 43, Lučin 17, 34, Čupić 55), Srbija 8 minuta (Borzas 2, Marsenić 2, Radović 41, Milosavljević 49)

 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()