Srbija sa drugog mesta u drugu fazu Svetskog prvenstva

Golman Dejan Milosavljev uneo je novu energiju i veću sigurnost u tim Srbije

17.01.2023. 22:02
  • Podeli:
Rukometaši Srbije-63c70669d382f.webp Foto: RSS

Rukometaši Srbije upisali su drugu pobedu u grupi Svetskog prvenstva kada su protiv selekcije Katara slavili sa 34:24 (17:14). Na kraju prvog dela takmičenja Orlovi su sa drugog mesta na tabeli otišli u narednu fazu, gde su preneli dva boda. Tamo ih čekaju mečevi sa reprezentacijama Norveške, Holandije i Argentine. Šanse za prolaz među osam najboljih su im velike.

Uprkos ubedljivoj razlici utakmica Srbije i Katara bila je zanimljiva za publiku. Dok je prvo poluvreme bilo nešto neizvesnije, drugo je proteklo u odličnoj igri Orlova što je dalo priliku selektoru Đeroni da razigra sve igrače. A najveća dobit srpskog tima je povratak iskusnog, za igru vrlo raspoloženog, golmana Dejana Milosavljeva, koji je toliko bio dobar u svom zadatku da je uneo u ekipu novu energiju i veću sigurnost. 

U prvih deset minuta igre bila su dva sedmerca, po jedan na obe strane. U 12. minutu rezultat je bio izjednačen 7:7, a već u 16. je Srbija stigla do odstupnice od četiri poena, golom Bogdana Radivojevića - 12:8.

Mladi Jovica Nikolić je minut kasnije, zbog udarca rivala laktom u lice, dobio direktan crveni karton. Sudije su proverile na snimku svoju procenu i isklučile sa meča mladog desnog beka.

Na sreću Orlova Katarani nisu iskoristili priliku sa igračem više. Čak su dozvolili Lazaru Kukiću i Nemanji Iliću da povećaju prednost svog tima.

Katar je ubrzo napravio seriju od 4:0 i dobrom odbranom zaustavio Srbiju da pet minuta ne postigne gol. Na semaforu je bilo "zabrinjavajućih" 14:13.

Na odmor se otišlo sa nešto sigurnijih 17:14, za Srbiju...

Na teren se vratio osveženi tim Srbije. Osvežen i raspoložen, naročito što je na gol stao Dejan Milosavljev - ispostaviće se pravi pokretač tima i igrač utakmice. Njegove fantastične odbrane zaustavile su Katar da u prvih devet minuta postigne samo jedan gol. Na drugoj strani, za to vreme, Srbija je "odletela" do plus 9 - 22:15.

Krila su se raširila, igra se ujedinila, pa je i pobeda lako došla. 

Kada je ostvarena dvocifrena prednost (28:18) Dragan Pešmalbek je u 49. minutu, zbog udarca protivnika u lice, dobio direktan crveni karton posle čega je postao drugi isklučeni igrač.

Uspeli su ostali igrači da ostanu u ritmu i da uspešno čuvaju svoju prednost, dok su Katarani čekali poslednji sudijski zvižduk svesni da će dalje u takmičenje sa treće pozicije.

Sledeći protivnik rukometaša Srbije biće selekcija Norveške, već u četvrtak.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()