Srbijo, raduj se: Adriana Vilagoš je vicešampionka Evrope

Srpska bacačica koplja je oborila i lični i nacionalni rekord, izborivši pritom i vizu za Olimpijske igre u Parizu

11.06.2024. 22:49
  • Podeli:
adriana vilagoš, 11 jun 2024 - foto Reuters (2)-6668bc2ad1ba3.webp Foto: Reuters

Srpska atletičarka Adriana Vilagoš osvojila je srebrnu medalju u bacnju koplja na Evropskom prvenstvu koje se održava u Rimu!

Ona je hicem od 64,62 metara u trećoj seriji zauzela drugo mesto i do kraja takmičenja ostala na poziciji koja je značila i - srebrnu medalju. 

Nije sve krenulo "kao po loju", jer je Adriana - posle bačenih 60,57 metara u ponedeljak u kvalifikacijama već u prvom hicu - večeras startovala sa "skromnih" 58,16 metara. Kada je u drugoj seriji bacila još krarće - 58,09 metara i ostala na devetom mestu, bilo je jasno da u trećoj mora da da sve od sebe ako želi da se plasira među osam najboljih i nastavi takmičenje u finalu.

Na sreću, naša atletičarka je bila najbolja kad je bilo najpoztrebnije - u trećoj seriji je bacila rekordnih 64,62 metara i, ispostavilo se na kraju, time obezbedila srebrnu medalju.

Ipak, nije samo medalja izuzetan rezultat - Adriana Vilagoš je ovim hicem oborila lični rekord, postavivši i novi nacionalni rekord, a uz sve to je obezbedila i vizu za Olimpijske igre u Parizu.

U finalu bacanja u koplju učestvovala je i naša Marija Vučenović, koja je na kraju zauzela deveto mesto na šampionatu Starog kontinenta.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()