Srbiju na Evropskom prvenstvu u Francuskoj predstavlja 14 džudista

Šampionat su otvorile žene u kategorijama od 48, 52 i 57 kilograma, kao i muškarci u kategorijama od 60 i 66 kilograma

03.11.2023. 12:58
  • Podeli:
džudo - AP Photo Eduardo Verdugo Tanjug-6544ddc1084be.webp Foto: AP Photo/Eduardo Verdugo/Tanjug

Srbiju će na Evropskom prvenstvu u džudou, koje je počelo danas u francuskom gradu Monpeljeu, predstavljati 14 boraca, šest devojaka i osam momaka, saopštio je Olimpijski komitet Srbije.

Našu zemlju će na kontinentalnom šampionatu predstavljati Milica Nikolić i Andrea Stojadinov u kategoriji do 48 kilograma, Marica Perišić - do 57 kg, Anja Obradović i Jovana Bunčić u kategoriji do 63 kilograma i Milica Žabić u kategoriji preko 78kg.

Mušku ekipu činiće Strahinja Bunčić u kategoriji do 66, Bajsangur Bagajev i Filip Jovanović u kategoriji do 73 kilograma, Nemanja Majdov i Darko Brašnjović u kategoriji do 90, kao i Aleksandar Kukolj, Bojan Došen i Igor Vračar u kategoriji preko 100 kilograma.

Kada se radi o rasporedu takmičenja, danas su startovale žene u kategorijama od 48, 52 i 57 kilograma i muškarci  u kategorijama od 60 i 66 kilograma.

U subotu će se takmičiti žene u kategoriji do 63 kilograma i muškarci u kategorijama do 73 i 81 kilogram, dok će u nedelju da se takmiče žene u kategoriji do i više od 78 kilograma i muškardi u kategorijama do 90, 100 i više od 100 kilograma.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()