Srpska bokserka Sara Ćirković izborila plasman na Olimpijske igre u Parizu

Tim Srbije sada bori 80 sportistkinja i sportista koji će putovati kasnije ove godine u prestonicu Francuske

11.03.2024. 15:20
  • Podeli:
sara ćirković, 10 mart 2024 - foto Tanjug Bokserski savez Srbije-65ef13ba01c07.webp Foto: Tanjug/Bokserski savez Srbije

Srpska bokserka Sara Ćirković izborila je plasman na Olimpijske igre u Parizu, pošto je danas u italijanskom Busto Arsiciju u poslednjem kolu kvalifikacija u kategoriji do 54 kilograma pobedila Kanađanku Skarlet Delgado.

Sara Ćirković je 80. sportistkinja Srbije, koja je izborila plasman na Igre u Parizu. Ona je aktuelna svetska i evropska juniorska šampionka.

Srpski reprezentativac u boksu Aleksej Šendrik nije uspeo danas da se plasira na OI u Parizu, pošto je u poslednjem kolu kvalifikacija u kategoriji do 63,5 kilograma poražen od Uzbekistanca Ruslana Abdulaeva 3:1.

Srpski reprezentativac u kategoriji do 92 kilograma Sadam Magomedov nije uspeo danas da izbori plasman na Igre u Parizu, pošto je u poslednjem kolu kvalifikacija izgubio od Španca Enmanuela Rejesa Plae jednoglasnom odlukom sudija.

Sara Ćirković i selektor Mirko Ždralo, foto: BSS

Dušan Veletić je u kategoriji preko 92 kilograma poražen u poslednjem kolu kvalifikacija od Nemca Ramana Tiafaka Nelvia rezultatom 3:1.

Norme za nastup na olimpijskom turniru u Parizu od prošlog leta i Evropskih igara imaju srpski bokserski reprezentativci Vahid Abasov (67kg) i Natalija Šadrina (60kg).

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()