Srpska "kraljica sportova" nastavlja u istom ruhu: Jevrosimović četvrti put izabran za predsednika Saveza

Jevrosimović je bio jedini kandidat i izabran je sa 69 glasova

13.02.2024. 21:32
  • Podeli:
Veselin Jevrosimović srpski atletski savez-65cb756570b30.webp Foto: Srpski atletski savez

Veselin Jevrosimović (59) ostaće predsednik Srpskog atletskog saveza još četiri godine, pošto je na Skupštini SAS dobio novi četvorogodišnji mandat. 

Jevrosimović  je bio jedini kandidat i izabran je sa 69 glasova, dok je jedan bio uzdržan. Novu-staru funkciju predsednika SAS obavlja od 2009. godine. Ovo će biti njegov četvrti mandat kako je na čelu srpske "kraljice sportova". Takođe, jednoglasnom odlukom na mestu direktora SAS ostaje Slobodan Branković.

Za članove Upravnog odbora SAS, jednoglasno su izabrani: Dane Korica - potpredsednik, Tanja Nauparac - potpredsednik, Duško Radović - član Zoran Damjanović - član, Danijela Špirić - član, Tanja Vukić - član, Dragan Zdravković - član, Radovan Radovanović - član, Danilo Krtinić - član, Miroslav Kuburić - član, Marina Filipović - član, Dragan Pešikan - član.

Za članove Nadzornog odbora izabrani su: Dušan Vulević - predsednik, Zoran Matijević - član, Damir Marković - član.

Kako je saopšteno iz SAS posle Skupštine, u prethodnih 15 godina obnovljena je infrastruktura, izgrađena je Atletska dvorana na Banjici, renoviran veliki broj atletskih stadiona i staza širom Srbije. 

Dodaje se i da je u tom periodu Srbija osvojila veliki broj medalja na najvećim takmičenjima.

Podseća se i da je organizovano je Evropsko dvoransko prvenstvo u Beogradu 2017, a dve godine kasnije i Svetsko dvoransko prvenstvo u dvorani, a oba su dobila ocenu kao najbolja ikad organizovana. 

Nakon reizbora Jevrosimovića,  u saopštenju se ističe da je plan da Srbija uskoro izgradi i Atletski stadion, gde bi trebalo da se organizuje i Evropsko prvenstvo na otvorenom 2030. godine.

Pored toga, usvojeni su i izveštaji o radu SAS za 2023. godinu, materijalno-finansijski izveštaj za 2023. godinu, izveštaj Nadzornog odbora za 2023. godinu, kao i finansijski plan za 2024. godinu. Takođe, usvojene su izmene i dopune Statuta SAS, odnosno prečišćen tekst Statuta.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()