Srpski džudisti na korak do medalje u Parizu: Prva prepreka savladana

Sjajan uspeh

03.08.2024. 08:54
  • Podeli:
dzudo milica zabic-66add53390221.webp Foto: Reuters

Džudisti Srbije upisali su sjajnu pobedu u osmini finala Olimpijskih igara pošto su sa 4:2 uspeli da poraze Holandiju. Našim reprezentativcima je sada potrebna još jedna pobeda kako bi došli do medalje.

Poene za naš tim osvojili su Strahinja Bunčić, Milica Žabić, Nemanja Majdov i Aleksandar Kukolj, te je Holandija srušena i put ka medalji se nastavlja.

Rival je prvi upisao pobedu i vodio sa 1:0, zatim i 2:1, međutim to nije poremetilo naše borce koji su kasnije kročili na tatami. Sve je počelo porazom Milice Nikolić u okršaju sa Džuli Beurskens za samo 25 sekundi.

Strahinja Bunčić je potom uspeo da se osveti i preko Tornikea Cjakadoe poravnao, međutim Marica Perišić nije uspela da donese preokret i Džoan Van Lishut je stavila Holandiju u pol poziciju.

Usledio je duel dug skoro sedam minuta u kom je Nemanja Majdov bio strpljv i u zlatnom produžetku je iznudio treći penal Noela vant Enda.

Taj meč bio je inicijalna kapisla, pošto je Milica Žabić posle propuštene šanse za individualnu medalju u petak, sada za samo devetnaest sekundi porazila Marit Kamps za vođstvo od 3:2.

Poslednji poen Srbiji doneo je Aleksandar Kukolj, takođe u zlatnom produžetku u okršaju sa Majklom Korelom i Srbija je prošla dalje rezultatom 4:2.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()