Srpski predstavnik nije uspeo: Lev Korneev bez osmine finala

Naš tekvondista nije imao umeća da preokrene borbu

07.08.2024. 11:38
  • Podeli:
lev korneev reuters-66b3407c41285.webp Foto: Reuters

Lev Korneev (19), srpski predstavnik u taekvondou u kategoriji do 58 kilograma, izgubio je od Mohameda Halila Džendubija u dve runde sa 0:2 (3:5, 3:9).

I Korneev i Džendubi su oprezno ušli u borbu, doslovno bez pravih udaraca, a onda je u poslednjih 15 sekundi Tunišanin dobio pet bodova za udarac nogom u glavu iz okreta, dok je srpski predstavnik poene osvojio za udarce šakom i nogom u telo. Dovoljno za ukupno tri boda, ali nedovoljno za trijumf u prvoj rundi – 3:5.

Druga runda je započela agresivnijim pristupom Džendubija koji je osvojio poene (jedan) za udarac šakom u telo i još šest (po tri) za dva udarca nogom u glavu. 

Srpski predstavnik nije imao umeća da do kraja druge deonice preokrene borbu – 3:9 pa je tako ostao bez osmine finala Olimpijskih igara.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()