Šta kada prođu praznici: Kako biti fit i dok se častite na prazničnim trpezama?

Ako je temperatura oko nule možete da stavite kapu i rukavice sve dok vam se ruke ne zagreju, posle ih skinite, kaže fitnes trener

Autor: Maša Vuković
05.01.2023. 20:29
  • Podeli:

Praznici... Hrana, piće, sarma, pečenje, kolači torte... Sve što srcu prija, ali i stomaku. A šta ćemo kada prođe euforija i dočekamo početak godine siti, ali ne baš mnogo zadovoljni?

"Prošetajte, biće verovatno lepo vreme. To je najosnovniji vid rekreacije, šetanje i brzo hodanje. Ne morate da trčite, ali samo nemojte da ležite i gledate serije“, rekao je za UNU fitnes trener Nebojša Miljković.

Napolju je, uprkos visokim temperaturama za ovo doba godine, ipak hladno. Da li je uopšte zdravo trčati po ovom vremenu?

"Apsolutno da, ako ste dobro obučeni. Ne treba trčati na temperaturi ispod -5. Ako je temperatura oko nule možete da stavite kapu i rukavice sve dok vam se ruke ne zagreju, posle ih skinite. Bitno je da vam vazduh ne ulazi direktno u usta".

Ko posebno voli sneg i sve što zima sa sobom nosi, može i na neku planinu da se sanka skija, kliza. Na sreću onih koji ne vole hladno vreme, mnogo je aktivnosti, koje se mogu raditi u zatvorenom prostoru.

"Postoji i pilates, aerobik, kao i grupni treninzi. Kao i treninzi sa tegovima ili na spravama. Teretana je osnova za svaki sport, kojm god da se baviš, treba ubaciti i teretanu“, dodaje Miljković.

Tu su i odbojka, košarka, mali fudbal, kakvi god da su vaši afiniteti, mnogo je vidova rekreacije. Nebojša nam je dao odlične savete kako da se rešimo svih kalorija koje smo uneli kroz silne sarme, pečenja i sve ostalo. 

Nemojte mnogo da čekate, jer Nova godina je već tu, a leto iako nam se čini da je kalendarski daleko, kuca na vratima.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()