Stevanović: Nismo dali svoj maksimum

Vaterpolo reprezentacija Srbije poražena je u četvrtfinalu Evropskog prvenstva i nije uspela da se plasira u borbu za medalje jer je od nje bila bolja Mađarska

12.01.2024. 17:30
  • Podeli:
PXL_100124_108396624 uroš stevanović Sanjin StrukicPIXSELL-659f1410c29ca.webp Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Uroš Stevanović je prokomentarisao poraz od Mađarske u četvrtfinalu Evropskog prvenstva u Hrvatskoj.

On je istakao da je Mađarska zaslužila prolaz, a da su njegovi igrači igrali u grču, te da nisu pružili maksimum.

"Čestitao bih reprezentaciji Mađarske na zasluženom prolazu u polufinale. Mnogo bolje su ušli u meč, imali su veću želju, iz te želje agresivnost, plivanje i hrabrost u napadu. Mi smo im parirali celu utakmicu, na kraju okrenuli, ali su i oni okrenuli i došli smo do penala. Imali smo šansu da završimo i mi i oni pre toga, ali zasluženo su ušli u polufinale", rekao je Stevanović.

Na pitanje da li je umor uticao, kaže:

"Ne može Mađarska da bude svežija od nas. Jeste da smo igrali osminu finala, to je bila prva jača utakmica. Da smo pristupili i igrali kao protiv Francuske, igrali bi mnogo bolje u ovom četvrtfinalu. Igrali smo u prevelikom grču i nismo dali svoj maksimum, to je sigurno".

Preostale su još dve utakmice za plasman od 5. do 8. mesta.

"Svaka utakmica za nas je važna. Ovo je prvo takmičenje za nas da smo blizu kompletnog sastava. Moramo te dve utakmice moramo da iskoristimo da se spremimo za Svetsko prvenstvo i da izvadimo vizu za Olimpijske igre, to je glavni cilj", zaključio je Stevanović.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()