Sud u Lozani odbio žalbu Rusije: Zabrana ostaje na snazi

MOK je suspendovao Rusiju u oktobru prošle godine

23.02.2024. 15:05
  • Podeli:
ruski-plivaci-profimedia.jpg

Sud za sportsku arbitražu u Lozani (CAS) odbio je žalbu Rusije na suspenziju iz Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK), prenosi Rojters.

Kako se navodi, MOK je suspendovao Rusiju u oktobru prošle godine kada je u Ruski olimpijski komitet pridružio u svoje članstvo olimpijske savete Luganska, Donjecka, Hersona i Zaporožja.

U obrazloženju MOK, suspenzija je usledila jer predstavlja kršenje Olimpijske povelje i narušavanje teritorijalnog integriteta ukrajinskog Nacionalnog olimpijskog komiteta.

Nakon ratnih sukoba u Ukrajini ruskim i beloruskim sportistima zabranjeno je da se takmiče na međunarodnom nivou, ali prošle godine ta kazna je ublažena i dozvoljeno je takmičenje u individualnim sportovima, bez zastave, grba i himne.

U toj odluci MOK je naveo da sportisti ne bi trebalo da budu kažnjeni za postupke svojih vlada.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()