Sve spremno za odbojkaško finale Kupa Srbije: Treneri najavili praznik odbojke - cilj trofej

Prvo finale je na programu u 16 sati i 30 minuta, dok borba za trofej u ženskoj konkurenciji počinje u 19 časova

22.02.2024. 19:45
  • Podeli:
Kup Srbije odbojka OSSRB-65d75e44a2e17.webp Foto: OSSRB

Pobednici Kupa Srbije u ženskoj i muškoj selekciji biće poznati u nedelju, 25. februara. U Obrenovcu će u 16 sati i 30 minuta na teren prvo odbojkaši Vojvodine i Mladog Radnika, dok će od 19 časova u borbi za trofej koplja ukrstiti odbojkašice Jedinstva iz Stare Pazove i TENT-a.

Ekipa TENT-a je tehnički organizator ovogodišnjeg finala Kupa Srbije. Ponude za organizaciju je pored domaćina poslala i ekipa Vojvodine iz Novog Sada, ali je bolja bila ponuda ekipe iz Obrenovca. Takođe, iz OK TENT stigla je informacija da su sve ulaznice za nedeljni spektakl rasprodate za samo jedan dan, uz podatak da je interesovanje bilo veliko, ne samo iz Beograda i okoline, već iz čitave Srbije.

Tim povodom održana je konferencija za novinare, a predstavnicima medija su se obratili kapiteni i treneri finalista Kupa Srbije: Danijela Andrić i Igor Žakić iz TENT-a iz Obrenovca, Milica Medved i Jovo Caković iz Jedinstva iz Stare Pazove, Aleksandar Gmitrović i Nebojša Protić iz Mladog radnika iz Požarevca i Žarko Kisić i Marko Narančić iz Vojvodine iz Novog Sada, koji su izneli očekivanja od nedeljnog spektakla.

FOTO: OSSRB

TENT

Igor Žakić, trener Tenta izjavio je da je dobra prilika jer igraju pred domaćom publikom, dok je kapitenka Obrenovčanki Danijela Andrić poručila da postoji prevelika želja sa obe strane, kao i da će mirnija glava odlučiti.

 "Ovo je prilika za nas, pošto igramo u našoj hali. Smatram da će atmosfera biti takva da ne bismo smeli da izgubimo fokus", rekao je Žakić, pa se potom medijima obratila i igračica Andrić.

"Želja je prevelika sa obe strane, da uzmemo ovaj trofej, mlade su igračice, mislim da će odlučiti mirnija glava. Obrenovčani žele titulu, ali videćemo", zaključila je Andrić.

Jedinstvo

Trener Jedinstva Jovo Caković je prvo čestitao svim ekipa učesnicama finala i poželeo prijanat sportski dan, dok je odbojkašica Milica Medved istakla da poštuje protivnika i da je cilj trofej. 

"Čestitke svim kolegama ovde što su se plasirali na finale Kupa. Ta utakmica je praznik odbojke u Srbiji i nadam se da ćemo svi uživati", poručio je Caković.

Potom je Milica Medved iznela viđenje finala.

"Mi smo zacrtali cilj pre početka sezone, Utakmica će biti kvalitetna, poštujemo protivnika. Verujem u saigračice i u čitav tim i verujem da će sve dati sve od sebe. Do sada nismo dale maksimum, pa to očekujem u nedelju. Odlično treninramo, naučile smo lekciju. Nadam se da ćemo se uzeti trofej", zaključila je Medved.

Mladi Radnik 

Nebojša Protić, trener Mladog Radnik se zahvalio klubu i igračima pa potom poželeo svima sreću.

"Ja bih se pre svega zahvalio svojim igračima i klubu za dobre uslove. Ovo je praznik srpske odbojke. Ja se nadam dobroj partiji svoje ekipe. Nadam se da ćemo pružiti dobru partiju. Želim svima sreću i da izađemo u najjačim sastavima i pružimo dobru predstavu", rekao je Protić.

Kapiten Požarevljana Aleksandar Gmitrović je ulogu favorita prepustio Vojvodini.

"Mislim da će za Mladi Radnik biti prelep vikend favorit je Vojvodina, mi imamo šanse, digli smo formu, ali ni Vojvodina neće doći sa belom zastavicom, jedan veliki spektakl će biti", poručio je Gmitrović.

Vojvodina

Trener odbojkaša Vojvodine Marko Narandžić istakao je zahvalnost što je u prilici da se sa ekipom nalazi u Obrenovcu, kao i da ima veoma dobrog protivnika u finalu.

"Sam plasman u finale je uspeh. Osećam zahvalnost što ćemo za vikend biti u Obrenovcu. Mladi Radnik ima dobru ekipu, Šanse su pola pola", objasnio je Narandžić.

Kapiten Vojvodine Žarko Kisić istakao je da je ponosan na svoju ekipu.

"Ako živimo u sadašnjem trenutku, onda smo vrlo svesni svega. Ja sam ponosan na svoju ekipu i nismo se pojavili ovde slučajno. Šanse su 50 prema 50 igramo jedan meč. Mi smo prezadovoljni sezonom, idemo dan za dan i utakmicu po utakmicu", zaključio je Kisić.

Пласман обезедио Sofascore

Jedinstvo iz Stare Pazove je titulu pobednika Kupa osvojilo jednom, 2017. godine, dok je TENT iz Obrenovca poražen u svom do sad jedinom finalu 2015. Vojvodina je rekorder sa 15 osvojenih titula u nacionalnom Kupu, dok je Mladi Radnik iz Požarevca četiri puta poražen u finalnim utakmicama (2007, 2012, 2016. i 2022.).

Standings provided by Sofascore
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()