Takov se oprostio od Olimpijskih igara: Tekvondista iz Burkine Faso prejak rival u osmini finala

Naš borac izgubio je obe runde

09.08.2024. 12:13
  • Podeli:
stefan takov, 22 maj 2022 - profimedia-0694552457-66b5eb0e710d8.webp Foto: Profimedia

Srpski taekvondista Stefan Takov u kategoriji do 80 kilograma izgubio je od Faisala Savadogoa iz Burkine Faso u dve runde sa 0:2 (4:6, 6:10).

Takov je neoprezno započeo borbu, pa je Savadoga direktnim udarcem u telo dobio dva poena. Ubrzo je protivnik na isti način dobio još dva poena. Do kraja runde, Takov je uspeo da protivnika udari u glavu (tri poena), ali je rival iz Burkine Faso istovremeno dobio dva boda za još jedan udarac nogom u telo. To je bilo dovoljno da dobije prvu rundu sa 4:6.

Srpski borac nije dobro otvorio ni narednu rundu, pa je Savadoga brzo poveo sa 4:0. Takov se vratio u rundu sa tri poena za udarac u glavu, ali je rival sigurnim udarcima nogom u telo brzo dobio još četiri boda.

Takovu nije pomogao ni još jedan udarac nogom u glavu, jer je predstavnik Burkine Faso ponovo uzvratio toliko puta upotrebljenim udarcem nogom u telo za konačnih 6:10 i plasman u četvrtfinale.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()