Teško bez Tijane Bošković: Odbojkašice Srbije poražene od Kine

Srbija je i pre meča sa Kinom izborila plasman na OI u Parizu

24.09.2023. 16:03
  • Podeli:
Srbija Turska odbojka 1_Virginia Mayo AP Tanjug-64f4e4b02f8b0.webp Foto: Virginia Mayo / AP / Tanjug

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije poražena je danas u Ningbou od selekcije Kine rezultatom 3:1, po setovima 23:25, 25:22, 25:14, 25:22 u meču sedmog, poslednjeg kola grupe A kvalifikacija za Olimpijske igre u Parizu 2024. godine.

Srbija je i pre meča sa Kinom izborila plasman na OI u Parizu. Srbija je na kraju osvojila drugo mesto u grupi A sa 15 bodova, odnosno ostvarila je pet pobeda i dva poraza. Prvo mesto u grupi A zauzela je Dominikanska Republika sa 17 bodova, koja je takođe izborila plasman na OI u Parizu.

Najefikasnija u selekciji Srbije na meču sa Kinom bila je Ana Bjelica 22 poena, dok su Mina Popović i Sara Lozo zabeležile po 11. 

U selekciji Kini najbolja je bila Li Jingjing sa 23 poena, dok je Vu Mengjie dodala 19. Za Srbiju ovom meču nisu igrale Tijana Bošković, Jovana Stevanović, Bianka Buša i Aleksandra Jegdić.

Tabela grupe A: Dominikanska Republika 17, Srbija 15, Kanada 14, Kina 14, Holandija 13, Ukrajina 6, Češka 5, Meksiko 0.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()