Učešće na OI otkazao branilac titula: Čuveni maratonac ima druge prioritete

Za mene je samo učešće na Olimpijskim igrama bilo san, rekao je Kenijac

01.04.2024. 12:36
  • Podeli:
Eliud Kipčoge_Tanjug-1664101524679.webp Foto: Tanjug

Na Olimpijskim igrama maraton je posebna kategorija i prati se kao jedno od najpopularnijh sportskih takmičenja. Na predstojećim u Parizu, neće biti jednog od najpoznatijih maratonaca sveta i ta vest je stigla kao veliko iznenađenje ljubitelja atletike i ove discipline - Kenijac Elijuda Kipčoge propustiće ovogodišnje Igre i neće braniti medalje osvojene u Rio de Žaneiru i Tokiju pre osam i pre četiri godine.

Kipčoge je u svojoj objavi za ovakvu odluku naveo lične razloge.

"Za mene je samo učešće na Olimpijskim igrama bilo san. Radovao sam se napadu na treću titulu. Međutim, posle dugo razmišljanja odlučio sam da u ovom trenutku mog života imam druge prioritete", izjavio je Kipčoge.

Kipčoge je veliki šampion. Osvajač je ukupnu 14 zlata na svim velikim takmičenjima, od čega dve na Olimpijskim igrama, po jednu na Svetskom prventsvu i Svetskom kros prvenstvu, ali i 11 na velikim turnirima u maratonu.

Pored toga, on ima i Olimpijsko srebro, kao i bronzu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()