Ultramaratonka diskvalifikovana: Koristila automobil tokom trke

Na ultramaratonu u Tajpeju na Tajvanu, Josija Zakževski je pobedila u trci od 48 sati, postavivši svetski rekord

19.04.2023. 13:50
  • Podeli:
_129402463_Joasia Zakrzewski SCOTTISH ATHLETICS-643fcbb8279bc.webp Foto: SCOTTISH ATHLETICS

Vrhunska škotska ultramaratonka Josija Zakževski diskvalifikovana je iz trke zbog korišćenja automobila tokom takmičenja, prenosi BBC.

Ona je završila treća na trci "2023 VB Ultra Mančester - Liverpul", dugoj nešto više od 80 kilometara, ali je otkriveno da je četiri kilometra te trase prešla - automobilom.

Podaci GPX mapiranja za praćenje trke pokazuju da je 47-godišnja atletičarka prešla 1,6 kilometara za samo minut i 40 sekundi.

Nakon diskvalifikacije Zakževske, treće mesto na trci koja je održana 7. aprila će pripasti Mel Skajs.

Predsednik Škotskog atletskog saveza Dejvid Ovens je izrazio  razočarenje zbog postupka Josije za koju kaže da iza sebe ima uspešnu karijeru, posebno u proteklih nekoliko sezona.

Prema svedočenjima prijatelja, škotska atletičarka je navodno stigla iz Australije noć pre takmičenja nakon što je putovala 48 sati, a tokom trke joj je pozlilo i htela je da odustane. 

U februaru, na ultramaratonu u Tajpeju na Tajvanu, Josija Zakževski je pobedila u trci od 48 sati, postavivši svetski rekord na 411,5 km.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()