UNA na ulicama Beograda: Pogledajte kako prestonica slavi zlato vaterpolista

Srbija je sa sedmoricom igrača koji su prvi put došli na Olimpijske igre, sačuvala olimpijski tron

Autor: Bojana Petrušijević
11.08.2024. 19:30
  • Podeli:

Najvažnija vest danas - U Parizu su Srbi izronili zlato. Naša vaterpolo reprezentacija, posle smene generacije, sa sedmoricom igrača koji su prvi put došli na Olimpijske igre, sačuvala je olimpijski tron. U finalu je savladala svetskog šampiona, Hrvatsku, rezultatom 13:11.

U prestonici Srbije se nisu štedeli ni aplauzi ni ovacije jer su se naši delfini upisali u istoriju osvojivši treću zlatnu medalju na Olimpijskim igrama. 

Pre intoniranja himne, u kafićima je bilo uzavrelo. Mnogo povika, nervoze, ali i osmeha nakon genijalnih šuteva. Ne treba zaboraviti, kažu mnogi, da se od ovogodišnje reprezentacije nije očekivao grandiozni uspeh. 

"Vaterpolisti odlično, iskreno neočekivano. Ne pratim toliko vaterpolo, ali prvo su savladali Grčku koja je bila značajan favorit u odnosu na njih, zatim su pobedili Ameriku, koja je takođe bila favorit. Vidi se da svi igraju srcem i da se trude za našu zemlju da obraduju naciju", kazao nam je Miloš Stojmenović.

I po starom srpskom običaju, pre nego li obraduju naciju - svi navijači, iako je toplo, znaju da valja popiti, pojesti i valja zagalamiti. Ni u jednom lokalu nije bilo tiho. Ove nedelje ima mnogo razloga za slavlje, pa treba odlučiti i koja je medalja za Srbiju najsjajnija i  najzaslužnija.

"Mislim da je bitna Novakova, a uz nju i Mandićeva. Nekako je bio u prošli ciklus Olimpijade, kad sam video one suze, mislim da će sad biti još emotivnije", rekao je za UNU Bojan Terzić.

"I bilo je, za razliku od protivnika Hrvatske - Srbija nema more ali ima šampione. Srpski delfini su uprkos činjenici da su u bazen ušli kao autsajderi, pokazali da mladost, kolektivitet i dobra igra mogu da nadmaše sve izazove i težak put", čestitao je vaterpolista Nikola Rađen reprezentativcima.  

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()