Vaterpolisti Italije osvojili bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu

Finale je na programu od 20.15 časova, a sastaće se Hrvatska i Španija

16.01.2024. 19:48
  • Podeli:
vaterpolo reprezentacija italije damir senčar hina tanjug-65a6cf097aef8.webp Foto: Damir Senčar Hina/Tanjug

 Muška vaterpolo reprezentacija Italije osvojila je bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu, pošto je večeras u Zagrebu u meču za treće mesto na kontinentalnom šampionatu pobedila selekciju Mađarsku rezultatom 12:7 (4:1, 4:2, 2:1, 2:3).

Najefikasniji u selekciji Italije bili su Oskar Gonzalo Ečenike i Andrea Fondeli, koji su postigli po tri gola. U reprezentaciji Mađarske istakao se Vince Vigvari sa tri pogotka.

Italija je trijumfom protiv Mađarske stigla do 12. medalje na kontinentalnim šampionatima, a osvojila je sedmo bronzano odličje.

Selekcija Srbije je osvojila sedmo mesto, pošto je ranije danas savladala Rumuniju rezultatom 18:7.

U meču za petu poziciju na EP od 18.30 časova će igraju Grčka i Crna Gora. 

Finale je na programu od 20.15 časova, a sastaće se Hrvatska i Španija.

Naredno EP biće odigrano 2026. godine u Beogradu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()