Vaterpolisti Italije prvi finalisti: Junak polufinala golman Del Lungo

U subotu je zakazano finale u Dohi

15.02.2024. 15:44
  • Podeli:
Vaterpolisti Italije-65ce2f2abe290.webp Foto: Reuters

Muška vaterpolo reprezentacija Italije plasirala se u finale Svetskog prvenstva, pošto je u Dohi u polufinalu pobedila selekciju Španije rezultatom 8:6 (1:1, 3:1, 2:1, 2:3).

Najefikasniji u selekciji Italije bili su Frančesko Kondemi, Frančesko Di Fulvio i Adrea Fondeli, koji su postigli po dva gola. Golman Italije Marko del Lungo imao je 12 odbrana na meču sa Španijom.

U reprezentaciji Španije najbolji su bili Alberto Munaris i Mark Larumbe, koji su postigli po dva gola.

Italija će u subotu od 15.30 časova u finalu SP igrati sa pobednikom meča između Hrvatske i Francuske.

Španija će se u subotu od 9.30 časova boriti za bronzano odličje sa poraženim iz duela između Hrvatske i Francuske.


 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()