Vaterpolisti Srbije počinju Svetsko prvenstvo: Delfini prvo protiv najvećeg favorita

Fukuoki je mesto okršaja u vodenim sportovima

17.07.2023. 12:22
  • Podeli:
Branislav Mitrović_Profimedia-64b507b21d3f6.webp Foto: Profimedia

Vaterpolisti Srbije, u ponedeljak, počinju nastup na Svetskom prvenstvu u Fukuoki. 

Prvi rival Delfina nije mogao da bude teži - aktuelni prvak i najveći favorit, selekcija Španije, sa kojom će snage odmeriti od 13.30 časova.

Upravo na istom mestu pre 22 godine Srbija i Španija su igrali finale SP, koje su dobili Španci sa 4:2. Od tada do danas vaterpolo giganti su odigrali više vrhunskih utakmica.

U rangu borbe za bronzu medalju u Melburnu 2007, finala u Rimu 2009 , zatim evropskog finala u Barseloni i meč olimpijskog polufinala u Tokiju.

U odnosu na tu olimpijsku bitku, Srbija je doživela smenu generacija. U sastavu je samo petorka iz Tokija Branislav Mitrović, Sava Ranđelović, Nikola Jakšić, Đorđe Lazić i Strahinja Rašović.

Tu su neke mlade snage željne dokazivanja, koje će selektor Uroš Stevanović pokušati da vrati na pravi put.

"Naš start je protiv prvog favorita u grupi. Španci godinama igraju zajedno. Igrali smo dva puta u skorije vreme, osetili smo ih i to može da bude naša prednost. Utakmica je vrlo bitna, pobeda bi nam otvorila lakši put u nastavku takmičenja. Isto je važno da odigramo najbolje što možemo i u dobrom raspoloženju nastavimo takmičenje", rekao je najiskusniji srpski reprezentativac, golman Branislav Mitrović.

U 2. kolu, u sredu, Srbiji će rival biti Južna Afrika (10.30 časova), a u 3. selekcija Crne Gore, 21. jula (6.30).

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()