Vaterpolisti Srbije u polufinalu: Peterci odlučili ishod napetog meča

Nastavljena trka za medalju

25.07.2023. 10:50
  • Podeli:
Srbija vaterpolo VSS-64bd09c318586.webp Foto: Vaterpolo savez Srbije

Vaterpolisti Srbije su u polufinalu Svetskog prvenstva. U neizvesnoj utakmici četvrtfinala, izabranici Uroša Stojanovića, posle izvođenja peteraca uspeli su da savaladaju selekciju Italije sa 15:14 (11:11) i da nastave trku za medalju.

Od početka utakmice igralo se gol za gol. Sve četiri četvrtine bile su neizvesne. Na kraju, 48 sekundi pre kraja duela, Italija je vodila sa golom razlike 11:10. Međutim, Ubović je zatresao mrežu protivnika i izjednačio na 11:11 što je ekipe odvelo na peterce. 

Sreća je u izvođenju penala bila na strani Srbije. 

Prvi je šutirao Fondeli i savladao Mitrovića na golu Srbije. Potom je Drašović izjednači 12:12. 

U narednom šutu Italijana golman Srbije je odbrani, ali je i Radulović promašio, pa su kod oba tima bile crvene tačke. 

Di Fulvio je "ušunjao" loptu u gol Srbije, dok je Vučinić bio znatno sigurniji 13:13.

Prešutio je moćno zatresao mrežu, ali mu je isto i Jakšić odgovorio 14:14.

Mitrović je potom odbranio, a Strahinja Rašović pogodio za konačnih 15:14 i slavlje vaterpolista Srbije. 

 

 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()