Vučić olimpijcima uručio državnu zastavu za Igre u Parizu: Svi Srbi će biti uz vas

Srbiju će na Igrama u Parizu predstavljati 112 sportista

21.07.2024. 10:10
  • Podeli:
vucic una-669cc13e256de.webp Foto: UNA

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas olimpijski tim Srbije i uručio državnu zastavu koju će nositi na Igrama u Parizu.

 Zastavu Srbije na ceremoniji otvaranja nosiće odbojkašica Maja Ognjenović i vaterpolista Dušan Mandić.

Na prijemu u Predsedništvu Srbije bili su srpski olimpijci - košarkaši, košarkašice, odbojkaši, odbojkašice, vaterpolisti, atletičari, rvači... Predsednik Vučić se ovom prilikom obratio prisutnima:

"Hoću da vam se zahvalim na velikom trudu i radu", rekao je predsednik i istakao da ima veliku tremu da stoji ispred ovakvih sportskih velikana, a zatim i nastavio:

"Dobro je Božo Maljković jednom rekao: Ako si u Srbiji vrhunski sportista, moraš prvo da budeš najbolji u svetu, pa onda da postaneš uspešan sportista u našoj zemlji. Hoću da se zahvalim i vama i vašim porodicama što ste uložili ogroman trud. Mogli ste da imate godišnji odmor s vašim porodicama, kao i svi u ovoj zemlji, mogli ste da provedete to vreme sa svojim nabližima, ali ste sebe žrtvovali da biste nešto veliko doneli svojoj zemlji. S druge strane nema veće časti i stvari od toga da uradite nešto lepo za svoju zemlju. Mi ćemo sa strepnjom i nadom ćemo svaki vaš nastup da pratimo. Svakog od naših sportista", rekao je Vučić.

"Jedno veliko hvala i mi se nadamo, mi ćemo sada sagledati ako postoji još neka obaveza, sutra ujutru ćemo da uplatimo sve, da imate najbolje moguće uslove. Za svaku nagradu kao što znate dan pošto osvojite medalju mi svoje obaveze izvršavamo. Te obaveze više nisu male. Samo nekoliko zemalja je ispred naše zemlje u celom svetu. Time smo želeli samo da vam kažemo koliko je to za nas važno i značajno", poručio je Vučić. 

Takođe, predsednik je dodao da smatra da će košarkaška utakmica sa Amerikom da obori sve rekorde gledanosti.

Ceremoniji su prisustvovali i ministar sporta Zoran Gajić i predsednik Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Božidar Maljković.

Srbiju će na Igrama u Parizu predstavljati 112 sportista.

Olimpijske igre održaće se od 26. jula do 11. avgusta.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()