Vučić ugostio odbojkašice Srbije vicešampionke Evrope

Srpske odbojkašice sinoć su u finalu Evropskog prvenstva u Briselu posle velike borbe poražene pd Turske 3:2

04.09.2023. 18:21
  • Podeli:
odbojkašice tanjug JADRANKA ILIĆ-64f6040f1b8ac.webp Foto: Tanjug/JADRANKA ILIĆ

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ugostio je danas žensku odbojkašku reprezentaciju, koja je na šampionatu Evrope osvojila srebrnu medalju.
Srpske odbojkašice sinoć su u finalu u Briselu posle velike borbe poražene pd Turske 3:2.

Na prijemu u Predsedništvu Srbije, osim srebrnih odbojkašica i rukovodstva Saveza, bili su i ministar sporta Zoran Gajić, državni sekretar za sport Marko Kešelj, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Božidar Maljković i drugi.

"Ovo je odlika velikih šampiona, one se osmehnu na neki moj glup vic, a takođe se i osmehnu i spremaju za novo takmičenje. Ne može da bude poraz kada osvojite toliko zlata i osvojite jedno srebro, tom ne može da bude srebro. To što su s radovale ova Karakurt i Vargas, radovale su se, čestitamo im, ali u Parizu će druga pesma da bude. Vama beskrajno hvala, vi morate da znate da je cela zemlja bila uz vas, bukvalno svi i svuda gde živi naš narod na prostoru bivše Jugoslavije. Imale ste čudesnu podršku ovde i ne biste verovali koliko su ljudi bili ponosni na vas. Mi nikada nismo imali bolju generaciju ni u jednom sportu i teško da ćemo imati. Imali smo vaterpolo reprezentaciju fantastičnu, ali nikada nismo dobili toliko medalja kao od ženske odbojke. Nadam se da će i naši košarkaši sutra da nas obraduju, nadam se da će i muška odbojka da se podigne. Uskoro završavamo ovaj trening centar pa će vam biti mnogo lakše i imaće bolje uslove", rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

"Čujem da morate da se mučite sa ovim Holanđankama i Kineskinjama, računajte da je Pariz za nas najbitniji, podići ćemo nagradu na 100.000 za zlato, a može da se desi da podignemo i na 200.000 za svaku zlatnu medalju iz Pariza. Beskrajno vam hvala na svemu, što smo ponosni kada dignete zastavu Srbije, što se borite uz taj prelepi osmeh, što niste ko Santareli, što ne seirite na tuđem porazu, a ja ga primio ovde", rekao je Vučić.

"Beskrajno vam hvala, lepo da ih pobedite sve u Parizu, i Kineskinje i Amerikanke i Turkinje. Tijana, šta god oni pričali, svi znamo da si bolja od one Vargas, i da znaš da svako u zemlji to isto misli. Odmorite se ovde dva-tri dana, a onda opet da ih sve pobedite", zaključio je Vučić.

Ognjenović: Tužne smo, ali ne treba toliko, biti u dve ekipe u Evropi nije malo
 

"Pre svega želim da se zahvalim na vremenu koje ste odvojili da nas ugostite, mi smo ovde već kao kod kuće, doduše ne sa najsajnijim odličjem ovog puta, ali mislim da ne treba da  budemo tužne koliko jesmo, jer biti u dve ekipe u Evropi nije neuspeh", rekla je kapiten odbojkašica Srbije Maja Ognjenović na prijemu kod predsednika Aleksandra Vučića.

"Hvala Savezu i državi na podršci koju nam pružaju. Predsednik nam je zadao težak zadatak da pobedimo sve rivalke na predstojećima olimpijskim kvalifikacijama, a onda i da se domognemo najsjajnijeg odličja u Parizu", istakla je Ognjenovićeva.

On je u ime tima poklonila predsedniku Vučiću belgijske čokoladice, kako je rekla, jer su prethodno poklanjele i dresove i lopte, a Vučić se našalio kako su čokoladice jedino slatko što je dobio iz Brisela.

"Još jednom hvala svima na podršci, osećali smo je od svih naših ljudi, u zemlji, ali i iz dijaspore", zaključila je Ognjenovićeva.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()