Zaslužene zarade srpskih sportistkinja: Tijana Bošković najplaćenija igračica u istoriji odbojke

Neka imena mogu iznenaditi

04.02.2024. 16:27
  • Podeli:
Tijana Bošković-65a3908f685ac.webp Foto: Profimedia

Plate sportista su sve transparentnije i stalno se žene bore da se izjednače sa muškarcima u istim sportovima, po ovom pitanju. Od januara 2024. godine, u odbojci je došlo do presedana - Tijana Bošković je postala najplaćenija odbojkašica u istoriji odbojka. 

Neverovatna odbojkašica Srbije potpisala je sa turskim klubom Ezačibašijem, sa ekipom kojoj je verna već 10 godina, najskuplji ugovor ikada - 2.500.000 evra po sezoni. Poređenja radi najveći ugovor u muškoj odbojci ima Leon u Peruđi i on na godišnjem nivou zarađuje 1.600.000 evra.

Zarade srpskih sportiskinja

Kada su u pitanju sportistkinje iz Srbije po pitanju zarade prednjači bivša teniserka Ana Ivanović. Prema “Celebrity net worth” ona je u karijeri zaradila 16.000.000 dolara. Ona na svojim vitrinama ima jedan grend slem u Parizu, ali je i bila neko vreme najbolja teniserka sveta i kada se popela na vrh dobila je od sponzora "Roleksa" ogromnu svotu novca.

Foto: Profimedia

Kao Tijana Bošković, i njena nekadašnja saigračica u reprezentaciji Milena Rašić na poziciji blokera, smatra se za sportistkinju koja ima pozamašnu svotu novca na računu. Naime, prema “Buzz learn” ona je zaradila oko 1,3 miliona dolara. Sada trudna uživa pored muža i kćerke

Jelena Čanković je 2022. godine potpisala trogodišnji ugovor sa Čelsijem za rekordnu sumu novca. Ona je 2021. godine proglašena za najbolju srpsku fudbalerku, a njeno bogatstvo se procenjuje na najmanje milion dolara.

Olga Danilović, iako je tek napunila 23 godine, do sada je, prema “All famous birthday”, od turnira i sponzora zaradila 5.000.000 dolara.

Milica Mandić proslavljena taekvondistkinja je tokom karijere zaradila oko pet miliona dolara prema “All famous birthday”. Jedina je srpska sportistkinja koja je odbranila zlatnu medalju na Olimpijskim igrama. Trenutno uživa u porodici, pošto je nedavno dobila dete, prenoi Ona.rs.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()