Zlatne srpske odbojkašice počele pripreme za novu sezonu

Na pripreme je došlo pet odbojkašica iz postave koja je osvojila zlato

03.05.2023. 15:11
  • Podeli:
Odbojkašice Srbije slavlje-1665866061216.webp Foto: OSS

Zlatne devojke počele su da kuju planove za novu sezonu. U odsustvu selektora Đovanija Gvidetija i prvih zvezde, juče su počele pripreme odbojkašica za novu sezonu. Naše dame prvo očekuje Liga nacija, pa EP i na kraju verovatno najvažnije takmičenje, kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u Kini.

"Sezona je naporna, puna izazova. U Ligi nacija nas čeka puno putovanja, posle nas čeka EP, a potom možda i najbitniji izazov, kvalifikacioni turnir za OI u Kini, gde ćemo nadam se izvaditi kartu za Pariz. Imamo veliki fond igračica i nadam se da će novi selektor Gvideti sve to uspeti da ukomponuje. Podsetićo da je Liga nacija veoma zvačajna zbog bodova za svetsku listu, jer može da se desi da se na Igre ode i na osnovu renkinga. Zato može da odluči čak i svaki set" ističe predsednik OSS Đula Mešter, koji je pozdravio igračice, pišu Novosti.

Imače, na pripreme su juče došle od svetskih prvakinja: Bojana Drča, Bianka Buša, Sara Lozo, Katarina Lazović i Maja Aleksić. Javile su se igračice iz domaćih klubova, dok će ostali dolaziti kada budu završile takmičenje. Selektor Đovani Gvideti doći će 23. maja, nedelju dana pre starta prvog turnira LN u Antaliji, gde Srbija igra sa SAD (31. maj), Turskom (1.jun), Poljskom (3. jun) i Kanadom (4. juna).

"Uradićemo određena testiranja, da vidimo koliko su devojke spremne i na osnovu toga pravimo dalje planove. Gvideti želi da dobije sve relevantne rezultat, kako bi mogao da stekne uvid na koje devojke može za teška takmičenja. To mu je neophodno jer će imati malo vremena da se upozna sa devojkama pred start u LN", naglašava kondicioni trener Vladimir Banković.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()