Zvezda NHL oduzela sebi život: Bolovao od posledica čestih udaraca u glavu

Bio je suspendovan sa čak 65 utakmica

25.03.2024. 21:24
  • Podeli:
Chris Simon_foto_X-66019b68e635d.webp Foto: X/@NHLAlumni

Kris Simon, nekadašnja zvezda NHL šampionata i osvajač Stanli kupa 1996. godine, oduzeo je sebi život u rodnoj Vavi, gradu u Kanadi.

Simon je karijeru završio 2013. godine posle čega je imao velikih problema sa depresijom, da bi situacija eskalirala u martu 2024. godine, kada je 52-godišnja hokejaš sebi oduzela život.

Tu informaciju potvrdila je njegova porodica:

"Tugujemo zbog gubitka našeg sina, brata, oca, partnera, saigrača i prijatelja", navedeno je u saopštenju, uz dodatak da neće biti objavljeno više detalja o ovom tragičnom događaju osim potvrde da je "pokazivao znake hronične traumatske encefalopatije (CTE)", bolesti koja nastaje usled kontinuiranih udaraca u glavu i česta je pojava kod igrača američkog fudbala, hokeja na ledu, boksa…

Ovaj hokejaš je karijeru izgradio igrajući na poziciji enforsera, najčešće zaduženog za tuče i grube prekršaje. Tokom karijere se borio sa alkoholizmom, a stekao je i status jednog od "najprljavijih" igrača u istoriji hokeja na ledu, pošto je čak 65 utakmica propustio zbog suspenzije.

Simon je sebi oduzeo život istog dana kada je u Majamiju preminuo Konstantin Kolcov, nekadašnji hokejaš i doskorašnji dečko druge teniserke sveta, Arine Sabalenke.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()