Piksi ima loše vesti uoči duela sa Bugarskom: Pomenuo i Novaka Đokovića

Selektor fudbalera Srbije iz opravdanih razloga neće moći da računa na dosta igrača

12.06.2023. 13:46
  • Podeli:
Dragan Stojković piski tanjug strahinja aćimović-6487058abcfed.webp Foto: Tanjug/STRAHINJA AĆIMOVIĆ

Dragan Stojković Piksi, selektor fudbalera Srbije, okupio je Orlove u Kući fudbala u Staroj Pazovi za prijateljski meč sa Jordanom, a zatim i kvalifikacioni sa Bugarskom u Razgradu 20. juna.

Iskoristio je kormilar nacionalnog tima da čestita još jednom na istorijskom uspehu Novaku Đokoviću, koji je u Parizu osvojio rekordnu 23. grend slem titulu.

"Najpre da javno čestitam Novaku Đokoviću na istorijskom rezultatu, iskrene čestitke, čini nas ponosnima. U nedelju nas je učinio da budemo još ponosniji. Sve je on to zaslužio. Zaista je juče bilo prelepo gledati ga i navijati za njega. Od srca mu čestitam i samo neka nastavi tako", rekao je u uvodnom izlaganju Stojković.

Piksi je zatim saopštio loše vesti koje se odnose na spisak fudbalera na koje će računati za predstojeće mečeve sa Jordanom i Bugarskom, 16. odnosno 20. juna.

Stojković je pozvao 27 fudbalera, ali zbog povreda neće biti rekordera po broju golova za nacionalni tim Aleksandra Mitrovića, kao ni Luke Jovića kom je pukao nos u finalu Lige konferencija, te Nemanje Radonjića, Miloša Veljkovića i Alekse Terzića.

U moru povređenih i onih kojih nema, našao se i napadač Juventusa Dušan Vlahović. To je potvrdio selektor Dragan Stojković.

"Imamo personalnih problema. Protiv Bugarske 20. juna igramo važnu utakmicu koja nam je prioritet. Na dosta igrača iz opravdanih razloga ne možemo da računamo. Mitrović ima problema sa stopalom, to datira još od prošle godine. Shvatio sam iz razgovora sa njim da ovoga puta neće moći, po meni je moguća hirurška intervancija. Jović, takođe problem sa finala Lige konferencija. Operisan je, imao je prelom nosa. Vlahović ima problema sa preponama. Pričali smo u prethodnih 10 dana i trpi neverovatne bolove, te je dogovor da preskoči ovo okupljanje. Igrači koji su ovde sa nama i koji su napadači,su Joveljić i Jovanović. Što se te pozicije tiče, to je to, pokriveni smo. Svi će dobiti priliku i ne sumnjam da će svi dati maksimum, a to se posebno odnosi na 20. jun", rekao je Piksi.

Srbija je u uvodna dva meča kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine u Nemačkoj, osvojila maksimalnih šest bodova iz duela sa Litvanijom na Marakani (2:0) i Crnom Gorom u Podgorici (2:0).
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()