Preminuo legendarni španski fudbaler Luis Suarez Miramontes

Odlazak velike legende

09.07.2023. 11:06
  • Podeli:
Luis Suarez Miramontes Barcelona-64aa78000f894.webp Foto: FC Barcelona

Luiz Suarez Miramontes preminuo je u 89. godini nakon kratke bolesti. 

Bio je legendarni španski fudbaler.

U svojoj sjajnoj karijeri igrao je za Deportivo, Espanja Industrijal, Barselonu, Inter i Sampdoriju. Za reprezentaciju Španije odigrao je 32 utakmice od 1957. do 1972. godine i postigao 14 golova.

Najveći trag ostavio je u Barseloni i Interu. Proveo je šest godina u Barseloni i devet u Interu. Sa Barselonom je dva puta bio prvak Španije, a sa Interom tri puta šampion Italije i dva puta prvak Evrope.

Suarez je 1960. osvojio Zlatnu loptu, nagradu za najboljeg fudbalera sveta. Slavio je ispred Realovog Ferenca Puškaša.

Po završetku igračke karijere, bio je trener više od 20 godina. U nekoliko navrata je rukovodio Interom, a tri godine je bio selektor Španije.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()