Srbija danas ima šansu za tri medalje: Košarkaši za bronzu, Cabolov u reparsažu, Novaković za finale

Sve smo bliži kraju Igara

10.08.2024. 07:00
  • Podeli:
oi 2024, košarkaška reprezentacija srbije sad amerike, košarkaši srbije - 8 avg 2024 - foto Reuters (6)-66b528fdb05b9.webp Foto: Reuters

Pretposlednjeg dana Olimpijskih igara u Parizu, u subotu, Srbija ima šansu da osvoji tri medalje, pošto će košarkaši igrati za bronzu protiv Nemačke, rvač Hetik Cabolov ima šansu takođe za bronzu preko repasaža, dok će kajakašica Milica Novaković pokušati prvo da izbori plasman u polufinale u trci na 500 metara.

Prva će na borilišta Novaković, koja će pokušati da se uz druge polufinalne grupe domogne finala.

Polufinalne trke kajakašica na 500 metara počinju u 10 i 30, a u finale će po dve najbolje iz sve četiri polufinalne grupe. 

U 11 časova Srbija u reprizi finala prošlogodišnjeg Svetskog prvenstva igra protiv Nemačke i pokušaće da donese novu olimpijsku medalju, a drugu od osamostaljenja.

Predvođeni selektorom Aleksandrom Đorđevićem "orlovi" su 2016. godine osvojili srebro, a i u toj ekipi su bili sadašnji nosioci igre Nikola Jokić i Bogdan Bogdanović.

U 11 časova prvu borbu u repesažu imaće Cabolov, protiv Kubanca Geandrija Garzona Kabaljera. Ukoliko pobedi Kubanca, Cabolov će u finale repesaža i borbu za bronzanu medalju. 


    

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()