Alkaraz brine zbog Nadala: Nadam se da ću na OI debitovati uz njega

Normalno je da se kao Španac i ljubitelj tenisa brinem što neće igrati na turnirima koji su mu posebni, kaže mladi teniser

05.04.2024. 16:46
  • Podeli:
Karlos Alkaraz-65ae617c39605.webp Foto: AP Photo/Andy Wong/Tanjug

Karlos Alkaraz izrazio je žal zbog toga što je Rafael Nadal odustao od učešća na turniru u Monte Karlu.

Nekada najbolji teniser sveta, koji se prošle i ove sezone muči sa povredama, nije fizički spreman pa će preskočiti i još jedan veliki turnir, posle Indijan Velsa i Majamija, odnosno svakog od kada se povukao sa Australijan opena.

Turnir u Monte Karlu Nadal je osvajao rekordnih 11 puta. 

Novo odustajanje Kralja šljake još više je podgrejalo spekulacije o njegovom povratku na teren u skorije vreme, pa je sada novo pitanje koje se postavlja - da li će uopšte biti u stanju da igra na njegovoj omiljenoj podlozi bar jedan turnir ove sezone?

Sada više nije sigurno da li će biti spreman za Rolan Garos (20. maj - 9. jun).

"Zabrinut sam. Voleo bih da se uskoro vratim na teren", rekao je o situaciji sa Nadalom njegov zemljak Karlos Alkaraz.

Ni Alkaraz ne zna, kaže, koliko će Nadal dugo biti van terena.

"Ne znam ništa o Nadalu. Normalno je da se kao Španac i ljubitelj tenisa brinem što on neće igrati na turnirima koji su mu toliko posebni. Ako preskoči Monte Karlo, nadam se da će makar igrati u Španiji", naglašava Alkaraz.

Najveća želja mladog Španca je ipak ona da sa Nadalom igra u dublu na Olimpijskim igrama u Parizu.

"On je oduvek moj idol. Ne postoji lepši način za debi na olimpijskim igrama nego da igram sa njim u paru. Videćemo kako možemo obojica otići u Pariz, jer sve je moguće", poručio je Alkaraz.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()