Alkaraz razbesneo Engleze izjavom nakon meča: Odmah usledilo izvinjenje

Nada se da će nedelja biti dobra za sve Špance

12.07.2024. 18:05
  • Podeli:
alkaraz (2)-669153ace6797.webp Foto: AP Photo/Alberto Pezzali

Karlos Alkaraz se plasirao u finale Vimbldona, pošto je savladao ruskog tenisera Danila Medvedeva sa 6:7, 6:3, 6:4, 6:4 i sada čeka pobednika meča Novak Đoković - Lorenco Museti koji se sastaju u drugom polufinalu.

Alkaraz je posle meča rekao da je uspeo da uspostavi kontrolu posle prvog seta u kojem je Medvedev igrao odlično, uz sjajans servis i ritern.

"Drago mi je da smo igrali napolju, različiti su uslovi. Srećan sam kako sam odigrao. On je počeo dobro, dominirao je, igrao odlilčan servis, riternirao je odlično, ali sam sačuvao nerve na početku drugog seta, mogao sam tek posle 3:1 u drugom setu da nađem svoju igru, dobro sam se kretao i odigrao sam dobar meč."

-Pre meča ste opisali Medvedava kao zid? Koliko je bilo teško probiti ga?

"Probao sam da uradim drugačije stvari, da idem na duže razmene, igrao sam slajsove i drop štotove, da razbijem njegovu igru, bilo je nekoliko poena, bile su duge razmene, ali probao sam da nametnem svoju igru. Bilo je teško probiti zid."

-U finalu ste Vimbldona ponovo. Šta se promenilo za ovih godinu dana?

"Osećam da više nisam nov. Nisam znao kako ću da se osećam pre onog finala, pokušavao sam da radim stvari koje sam radio, u novom finalu će biti to dobar dan, takođe za sve Špance", rekao je Alkaraz, aludirajući na to da se istog dana igra i finale Eura između Španije i Engleske, na šta su mnogi imali reakciju u publici, posle čega je morao malo i da se izvinjava navijačima blažom izjavom.

"Nisam rekao da će Španija da pobedi, rekao sam da će biti zabavan dan, biće težak meč, biće sasvim sigurno dobar tenis, pogledaću posle i ovaj drugi meč i radujem se finalu."

-Da pređemo na golf, voliš da igraš da se rasteretiš, kako bi ga poredio u odnosu na tvoj tenis?

"Jako sam loš u golfu u poređenju sa tenisom, nisam dobar u golfu. Ne mogu da udarim onako kako treba, ali pokušavam da isključim mozak na golfu, da se isključim, sutra ću igrati golf definitivno, velika je šansa za to."

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()