Andrea Petković otkriva detalje o Novaku Đokoviću: On je taktički genije

Novakova velika vrlina je da se lako adaptira na sve uslove, kaže vršnjakinja srpskog tenisera

22.12.2023. 15:26
  • Podeli:
Andrea Petkovic-65859c71014d4.webp Foto: Profimedia

Nemačka teniserka Andrea Petković se poznaje sa Novakom Đokovićem još iz juniorskih dana. Vršnjaci su koji su stasavali zajedno na teniskom terenu, a onda su se razišli i svako otišao svojim seniorskim putem. Jasno je da je srpski teniser u jednom trenutku odskočio do nedostižnih daljina...

Nemica srpskog porekla je kompetentan sagovornik o najboljem teniseru sveta, a u poslednjem razgovoru za medije objasnila je originalan pogled na Đokovićevu karijeru i otkriva zašto Novak nije popularan onoliko koliko zaslužuje.

"Đokovićeva velika vrlina je da se lako adaptira na sve uslove igre, na svaki način na koji protivnici igraju. Setite se samo ovogodišnjeg finala Ju Es opena. Protiv Medvedeva je svaki drugi, treći poen igrao servis volej jer ovaj stoji predaleko iza osnovne linije kada riternira. On je taktički genije i u stanju je da maksimalno izvede svaki plan igre koji zamisli", počela je Petković.

Novakova vrlina koja utične na njegovu popularnost

I baš u tome se krije razlog za nedovoljnu popularnost.

"Zbog te svoje prilagodljivosti Novak Đoković nema svoj lako prepoznatljiv stil igre. On ga stalno menja, u zavisnosti od turnira, podloge ili protivnika. Verujem da je to razlog zašto mu povremeno navijači ne daju dovoljno poštovanja, onoliko koliko zaslužuje. Nije dovoljno da se samo gledaju grend slemovi pa da se sve razume. Novakov tenis je kao voda koja prolazi kroz prste, stalno menja svoje kretanje", poručila je Petkovićeva.

Sa ljudima koji dobro poznaju tenis, priča je drugačija.

"Pravi teniski fanovi, oni koji igraju tenis a ne gledaju ga samo, mnogo bolje razumeju Đokovićev stil. Oni shvataju zašto je on najbolji teniser svih vremena, čak možda i najbolji sportista svih vremena", reklla je Andrea Petković.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()