AO 2022: Izuzeće od vakcinacije na Kovid19 odobravaju dve komisije

Ministarstvo zdravlja i teniska organizacija Australije doneli su konačnu rešenje za učešće nevakcinisanih tenisera na Grend slemu u Melburnu

17.12.2021. 15:01
  • Podeli:
teniski-teren-tvrda-podloga-foto-pixsell.jpg Foto: Pixsell

Svi učesnici Australijan opena 2022,  koji ne žele da se vakcinišu protiv virusa Kovid19, dobiće dozvolu za nastup na prvom Grend slemu u sezoni samo ako im izuzeće od imunizacije odobre dve nezavisne komisije medicinskih stručnjaka.

U prevodu i prema rečima direktora turnira u Melburnu Krejga Tajlija "igrači, osoblje i navijači moraće da budu vakcinisani osim ako ne postoji pravi razlog za izuzeće".

Do ovog rešenja došlo se zajedničkim radom viktorijanskog ministarstva zdravlja i australijske teniske asocijacije, a posle apela premijera Dena Endruza da se napravi revizija protokola o obaveznoj vakcinaciji. 

Zahteve za medicinsko izuzeće prvo će razmatrati stručna medicinska komisija, a reviziju odluka sprovodiće druga nezavisna komisija koju je, ovim povodom, imenovala Vlada Australije. Imena tenisera i podaci iz njihovih "kartona" neće biti dostupni javnosti. 

Direktor Australijan opena Krejg Tajli rekao je da je proces pregleda u više koraka osmišljen kako bi se osigurala bezbednost svih ljudi na turniru. 

"Blisko smo sarađivali sa vladom Viktorije na uspostavljanju poštenih i nezavisnih protokola za procenu zahteva za medicinsko izuzeće od vakcinacije. Ovaj pravilnik je napravljen s namerom da svima omogućimo bezbedan i prijatan boravak na Australijan openu 2022. Osnovno za ovaj proces je da će odluke donositi nezavisni medicinski stručnjaci i da svaki podnosilac zahteva dobije potrebno vreme za procenu", rekao je Tajli.

Tamošnji ministar turizma Martin Pakula rekao je da je vlada Viktorije blisko sarađivala sa Teniskom asocijacijom Australije na uspostavljanju procesa revizije izuzeća i naglasio: "

Veoma sam zadovoljan što postoji rigorozan proces oko razmatranja bilo kakvih medicinskih izuzeća za Australijan open".

Do sada su se sa Australijan opena, kao teniseri koji ne žele da se vakcinišu, povukli Francuz Pjer Ig Herbert i australijska tinejdžerka Olivija Gadecki.

 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()