Australijan open dozvolio nastup ruskim i beloruskim teniserima

To odgovara principima, koje je postavio ministar sporta u zemlji", navodi Teniska federacija Australije

05.01.2023. 12:10
  • Podeli:
Australijan open logo-63b6b02a8a3d5.webp Foto: Profimedia

Teniseri iz Rusije i Belorusije učestvovaće na prvom grend slem turniru sezone, Australijan openu, potvrdila je zvanično Teniska federacija Australije (TA).

U saopštenju se navodi da TA ostaje pri svom stavu da dozvoli ruskim i beloruskim teniserima da igraju u Melburnu.  

TA ističe da ostaje pri svom ranijem stavu uprkos zahtevima da se teniserima iz Rusije i Belorusije zabrani nastup u Melburnu.

"Teniseri iz Rusije i Bjelorusije mogu da učestvuju na pojedinačnim međunarodnim turnirima, uključujući i Australijan open. To odgovara principima, koje je postavio ministar sporta u zemlji", navodi TA, prenose australijski mediji.

Ambasador Ukrajine u Australiji Vasil Mirošničenko pozvao je TA da se ugleda na čelnike Vimbldona, koji su zabranili ruskim i belorusim teniserima učešće na Otvorenom prvenstu Engleske.

Međunarodni olimpijski komitet (MOK) preporučio je u februaru prošle godine sportskim federacijama da ne dozvole učešće predstavnicima Rusije i Belorusije na međunarodnim takmičenjima zbog rata u Ukrajini.

Australijan open biće odigran od 16. do 29. januara u Melburnu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()