Australijan open povećao nagradni fond: Samo za 1. kolo dobija se 82.000 dolara

Titule brane Đoković i Sabalenka

29.12.2023. 13:49
  • Podeli:
Tan2023-09-1102123778_1 novak djokovic us open foto AP PhotoFrank Franklin II-64feb6be3cf28.webp Foto: Tanjug/AP Photo/Frank Franklin II

Nagradni fond Australijan opena povećan je za 13 odsto i iznosiće 59.1 milion američkih dolara, objavili su organizatori prvog grend slema u sezoni koji počinje 14. januar u Melburnu.

"Povećali smo nagradni fond za svako kolo na Australian openu uz velika povećanja u kvalifikacijama i ranim rundama pojedinačne konkurencije i parova", rekao je direktor turnira Kreg Tajli.

"Ključno je za nastavak uspeha Australijan opena da osiguramo da najbolji igrači sveta dobiju primerenu naknadu jer znamo da to igračima omogućuje ulaganje u karijere i u mnogim slučajevima pomaže im u postavljanju uspeha tokom cele sezone", dodao je Tajli.

Tako primera radi, nastup u 1. kolu donosi 82.000 dolara, a pobednici u muškoj i ženskoj konkurenciji dobiće po 2.1 miliona američkih dolara.

Titule brane u muškoj konkurenciji Novak Đoković , odnosno Arina Sabalenka u ženskoj.

Tokom prošle godine nagradni fond za Roland Garos je iznosio 54.9 miliona američkih dolara, za Vimbldon 56.9, a za Ju Es open 65 miliona dolara.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()