Beker: "Siner i Alkaraz kao Đoković i Federer"

Da li se slažete sa nemačkim stručnjakom?

16.10.2024. 19:27
  • Podeli:
Boris Beker-63c15eaa8f7db.webp Foto: Profimedia

Legenarni nemački teniser i analitičar, Boris Beker uporedio je Janika Sinera i Karlosa Alkaraza sa dvojicom članova "Velike trojke" i istakao iznenađujućeg kandidata koji bi mogao da kompletira novi trio u budućnosti.

Naime,  u poslednje vreme Nemac se sem komentaroskog sve više bavi i poslom analitičara. U tu svrhu nedavno je u intervjuu sa "Gazetu delo sport" govorio o Janiku Sineru i Karlosu Alkarazu koji su u 2024. dominirali ATP turom.

Štaviše, Italijana, koji je ove sezone napravio veliki proboj uporedio je sa Novakom Đokovićem, jer vidi nekoliko sličnosti u njihovoj igri.

"Gledao sam dosta Janikovih mečeva u poslednje vreme, u v eoma je dobroj formi. Od US opena igra svoj najbolji tenis. Što se tiče Noleta on liči na njega. Stil igre im je veoma sličan, posebno u smislu konstantnosti. Janik Nikada ne odustaje, uvek igra na veoma visokom nivou i uvek isporuči kvalitet na terenu. Njegovi udarci su veoma brzi i tako igrače tera od osnovne linije".

Siner, inače prvi Italijan koji sezonu završava kao najbolji igrač sveta poražen je svega šest puta ove godine. Polovina od njih stigla je od ruke Alkaraza, njegovog arhe-rivala.

"Ti porazi rezuzltat su toga što je Karlos sposoban da igra u brzini koja je čak možda i viša od Sinerove, ali ne uz istu konzistentnost. Ali, kada Alkaraz igra svoj najbolji tenis, čak je i Janiku teško da ga pobedi. Kada se borite za broj 1, Grend slemove, tada radite sve što je moguće kako biste nadvladali rivala i tada se vaš nivo podiže na nestvaran način, baš kao kod Karlosa".

Dalje, Nemac smatra da su već sada njih dvojica postavili temelje rivalstva koje bi trebalo da bude centralna tačka tenisa u narednim godinama. Rekli smo već da Beker vidi sličnosti između Sinera i Đokoviča, ali iznenađujuće Alkaraza ne vidi kao "parnjaka" Nadalu.

"Možemo definisati Sinera i Alkaraza kao Đokovića i Federera budućnosti, ali moramo pratiti ispravne proporcije. Rodžer i Nole su ispisali istoriju ovog sporta, kao i Rafa Nadal. Alkarazov stil igre, u smislu lepote, sličniji je onom koji je negovao Švajcarac, iako mu je idol uvek bio Rafa. Dakle, isključivo gledajući stilistički može biti upoređen sa Federerom, a Italijan sa Đokovićem", istakao je Beker.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()