Bio na korak do pobede pa izgubio: Kraj za srpskog tenisera u Adelajdu

Propustio je dve meč lopte

10.01.2024. 10:28
  • Podeli:
kecmanovic djokovic-656247a0dff6d.webp Foto: REUTERS

Srpski teniser Miomir Kecmanović nije uspeo da se plasira u četvrtfinale ATP turnira u Adelejdu

On je jutros u osmini finala poražen od Britanca Džeka Drejpera 5:7, 7:6 (11:9), 7:6 (9:7). 

Meč između Kecmanovića (55. teniser sveta) i Drejpera (62. na ATP listi) se odigrao u noći između utorka i srede. Okršaj je trajao tri sata i 40 minuta, a rešen je u 3. setu.

Kecmanović je bio pripravniji na početku i dobio prvi set rezultatom 7:5. Srpski teniser je poveo 2:0 u drugom setu, ali je Britanac izjednačio na 2:2. Igralo se potom gem za gem, a pobednik drugog seta je odlučen u taj-brejku. Kecmanović je imao dve meč lopte u taj-brejku drugog seta koje nije uspeo da valorizuje, pa je Drejper na kraju slavio sa 11:9.

I u trećem setu je viđena velika borba. Niko nije mogao do brejka, igralo se gem za gem, pa se tako stiglo do odlučujućeg taj-brejka, koji je pripao Britancu rezultatom 9:7.

Ovo je bio treći međusobni duel Miomira i Drejpera, a drugi trijumf britanskog tenisera. Do sada su rekete ukrstili na ATP turiniru u Lijonu i na Dejvis kupu. Njihovi dueli pružaju mnogo zabave za sve ljubitelje tenisa, radi se o izuzetno ujednačenim mečevima. Ukupno su do sada odigrali sedam setova, a čak četiri su otišla u taj-brejk, a još dva rešena rezultatom 7:5.  

Drejper će u četvrtfinalu turnira u Adelejdu igrati protiv Amerikanca Tomija Pola.

ATP turnir u Adelejdu se igra za nagradni fond od 661.585 dolara.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()