Bivši najbolji junior sveta otkriva: Nudili su mi sponzorstvo za izgubljeni meč

Tenis se sastoji i od malih zarada, nameštanja mečeva, pretnji ...

26.12.2023. 08:52
  • Podeli:
teniski-teren-tvrda-podloga-foto-pixsell.jpg Foto: Pixsell

Trebalo je da bude jedan od udarnih šaka tenisa, a umesto toga je jedan od onih koji govore o mračnoj strani belog sporta.

Filip Pelivo je nekada bio najbolji junior sveta, ali u seniorskim vodama je daleko od tog nivoa. Sada je 462. teniser planete, ali je iskoristio dobijenu priliku da govori o nameštanju mečeva.

"Kada sam na Turu, lako mogu da uočim ljude koji su tu zbog klađenja. Ove sezone dobio sam predlog za sponzorstvo koji je bio malo čudan. Bio sam ohrabren da saznam više i nije im trebalo dugo da mi predlože da nameštam meč, a da zauzvrat dobijem između 3.000 i 5.000 evra. Odmah sam obavestio direktora turnira i Odeljenje za integritet tenisa", poručio je Pelivo za Sport.tvp.

Teško je živeti od tenisa kada si slabo plasiran

Ipak, ne samo da mu ne ide, već je stigao do ivice bankrota. 

"Stanje mog bankovnog računa bilo je u minusu ove godine. Srećom imao sam neku ušteđevinu, jer sam 2023. potrošio mnogo više nego što sam zaradio. Moram da podignem nivo, jer je sa ovim plasmanom nemoguće živeti od profesionalne karijere tenisera".

Smatra da je na čelendžerima ta situacija najevidentija.

"Uveren sam da postoje igrači koji žive od nameštanja utakmica. Pokušali su da me nateraju da sarađujem, rekli su da sa njima radi najboljih 600 tenisera. Mislim da na turnirima na nivou čelendžera ima dosta momaka koji nameštaju mečeve".

Pretnje postoje i nisu retke

Ipak, Pelivo još jednom ističe kakve sve pretnje dobija na društvenim mrežama.

"Posle svakog meča koji igram dobijam preteće poruke na mrežama. Nikada nikome nisam odgovorio, samo blokiram onog koji mi je poslao poruku. To mi oduzima energiju, jer posle svakog meča čitam te poruke. Navikao sam se, ali razumem da ima tenisera kojima to teško pada", završio je nekada najbolji junior sveta.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()