Bravo, majstori: Olga Danilović i Novak Đoković nakon drame doneli pobedu Srbiji

Novak i Olga su odlučujući bod u pobedi Srbije 2:1, upisali posle veoma napetog meča završenog 6:4, 1:6 i 10:7

31.12.2023. 17:13
  • Podeli:
novak olga danilović AP PhotoTrevor Collens via Tanjug-6591922d15b9d.webp Foto: AP PhotoTrevor Collens

Srpski miks dubl u sastavu Olga Danilović i Novak Đoković pobedio je kineski par Žižen Žang i Ćinven Ženg u odlučujućem, trećem meču u grupi na Junajted kupu.

Novak i Olga su odlučujući bod u pobedi Srbije 2:1, upisali posle veoma napetog meča završenog 6:4, 1:6 i 10:7.

Novak Đoković je godinu završio pobedom u Junajted kupu kojom je doneo prvi bod za Srbiju, a onda je pomogao i kod trećeg boda. On je ekspresno savladao Žižen Žanga sa 6:3, 6:2, ali je morao da zaigra i dubl.

Ćinven Ženg je uzvraila u drugom singlu i lako savladala Olgu Danilović rezultatom 6:4, 6:2 i time izjednačila rezultat.

Pobednika su zato odlučivali mešoviti dublovi u kojima je morao da se igra super taj-brejk do deset poena. Srpski dubl je bio uspešniji u prvom setu, kineski je bio bolji u drugom, pa se sve lomilo u napetoj završnici trećeg.

AP PhotoTrevor CollensTanjug

Olga tokom meča nije bila na svom nivou i kada su Kinezi počeli da je napadaju svom snagom i bez milosti, počeli su i da prave razliku u drugom setu.

Tokom prvog je presudio brejk u sedmom gemu na servisu Ženg. Nije uspela da izdrži pritisak u odlučujućem trenutku i napravila je duplu grešku na 40:40 i time praktično predala brejk Srbiji.

Nakon toga je Olga na 5:3 imala zicer i volej na mreži za ubedljivije dobijen prvi set, ali tu šansu nije iskoristila i umalo se kasnije osvetilo, mada je Srbija dobila prvi set sa 6:4.

AP PhotoTrevor Collens/Tanjug

Njeno samopouzdanje je padalo i nije pogađala i neke udarce koje inače pogađa. Kina je lako dobijala gem za gemom u drugom setu i tek pred kraj je srpski tim dobio jedini gem u tom delu igre, završen 6:1.

Danilović je u završnici i super taj-brejku pogodila mrežu posle slabog servisa rivalke sa druge strane za 3:3.

AP PhotoTrevor CollensTanjug

Međutim, nakon toga je odigrala dobro, Srbija je nanizala četiri poena, Kinezi su počeli da greše na mreži i Olga i Novak su stekli ozbiljnu prednost iz koje protivnicima nije bilo povratka.

Kina je u prvom kolu sa 3:0 savladala Češku, a najbolja od tri selekcije će proći u narednu fazu. Šansu za četvrtfinale će imati i dve najbolje drugoplasirane u šest grupa.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()