Britanci pokrenuli hajku ili sa namerom ili iz neznanja: Novak ni kriv, ni dužan

Oglasila se Međunarodna agencija za integritet tenisa

28.11.2023. 09:11
  • Podeli:
Novak Djokovic na odmoru-65648fb8aa6b6.webp Foto: Profimedia

Na Završnom turniru Dejvis kupa, u Malagi, dogodio se presedan u doping testiranju. Od srpskog tenisera, u ovom slučaju da ne pominjemo da je reč o najboljem na svetu, Novaka Đokovića traženo je, da neposredno pre četvrtfinalnog meča protiv Kamerona Norija uradi doping test.

Reakcija prvog na ATP listi je bila burna jer se ovim zahtevom narušava njegov ritam i priprema za meč... I nikakve pompe ne bi bilo da mediji u Velikoj Britaniji od Đokovićeve reakcije nisu napravili cirkus, u više epizoda, sa preporukom da bi Novak trebalo da bude suspendovan zbog svog ponašanja. 

Tačku na ovaj slučaj stavila je Međunarodna agencija za integritet tenisa. Portparol ove organizacije je objasnio proceduru koja jasno govori da Đoković nije prekršio nikakva pravila.

"Zahvaljujući formatu timskog takmičenja, uključujući i Dejvis kup, timovi mogu da budu informisani da su izabrani za testiranje pre starta mečeva i da mogu da obezbede uzorke kada su spremni. Od momenta obaveštavanja i davanja uzorka, oni su praćeni od strane člana anti-doping tima. Ne menja ništa da li se to radi pre ili posle meča, pogotovo što je posle mečeva veća koncentracija urina", rekao je portparol agencije a prenosi Pink.rs.

Đoković nije odbio test kako su tvrdili britanski mediji. Igrači imaju izbor da urade test pre ili posle meča, a Novak je to uradio posle. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()