Čilić ne umanjuje uspeh Đokovića, ali ima ali: Svako je dao ogroman doprinos

Mnogo dece je počelo da igra tenis zbog njih, to je neverovatno, ističe hrvatski teniser

09.11.2023. 11:10
  • Podeli:
marin čilić_profimedia-1666684039093.webp Foto: Profimedia

Celu sezonu Marin Čilić nije igrao zbog operacije i oporavka kolena, ali je pratio šta se dešava na teniskim terenima i ima svoj sud - za njega je, uprkos svemu, teško reći ko je iz Velike trojke najbolji. Hrvatski teniser, osvajač Ju Es opena iz 2014. godine, status GOAT ne daje ni Rafaelu Nadalu, ni Rodžeru Federeru, ali ni Novaku Đokoviću

"Nezahvalno je porediti. Ja sam delio sa njima teren poslednjih 15,16 goidna. Federer je prvi došao. Njiih trojica su u poslednjih 10, 12 godina bili ogromni rivali, ali opet sa te strane gledano Rodžer je malo stariji od Novaka i Rafaela", rekao je Marin Čilić tokom gostovanja na HRT.

Hrvatski teniser, koji planira da se na tur vrati u Melburnu, odnosno na Australijan openu, ne umnajuje Đokovićev uspeh, odnosno činjenicu da je najtrofejniji, ali da to ipak nije dovoljno da bi bio izabran za najvećeg u istoriji.

"Novak je ušao u fantastične godine 2011. i definitivno je najbolji u poslednjih 12 godina. Međutim, teško je reći ko je od njih trojice najveći. Svako od njih je dao ogroman doprinos popularnosti ovog sporta. Mnogo dece je počelo da igra tenis zbog njih, to je neverovatno. Drago mi je što sam bio i što još jesam deo najbolje ere u istoriji tenisa“, rekao je Marin Čilić.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()