Dalje nije mogao: Đoković u Rimu izgubio od 32. tenisera sveta

Tabilo će u osmini finala igrati protiv Rusa Karena Hačanova

12.05.2024. 16:23
  • Podeli:
Tan2024-05-1216231547_6 novak đoković AP PhotoAlessandra Tarantino-6640d1291c69d.webp Foto: Tanjug/AP Photo/Alessandra Tarantino

Najbolji teniser sveta Novak Đoković nije uspeo da se plasira u osminu finala Mastersa u Rimu, pošto je danas u trećem kolu poražen od Čileanca Alehandra Tabila 6:2, 6:3.

Meč je trajao 68 minuta. Tabilo je trenutno 32. teniser sveta.

Čileanac je već u prvom gemu prvog seta napravio brejk, a onda je na svoj servis stigao do 2:0. Tabilo je nastavio sa dobrom igrom u nastavku meča, a onda je osvojio još dva gema i stigao je do 4:0. 

Đoković je potom na svoj servis osvojio prvi gem na meču i smanjio je na 4:1. Čileanac je u nastavku meča sačuvao prednost od četiri gema i prvi set je dobio rezultatom 6:2.

Tabilo je poveo 2:0 na startu drugog seta. Igralo se potom gem za gem, a Čileanac je u devetom gemu napravio novi brejk i drugi set je dobio rezultatom 6:3.

Tabilo će u osmini finala igrati protiv Rusa Karena Hačanova, koji je pobedio Argentinca Franciska Serundola 6:2, 6:4. 

Masters u Rimu igra se za nagradni fond od 7.877.020 evra.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()