Definitivno: Novak Đoković može na Ju-Es open

Vanredna situacija, koja je u SAD uvedena zbog pandemije korona virusa, zvanično prestaje da važi 12. maja, što i zvanično znači da će svetski broj jedan moći da igra na turniru

09.05.2023. 19:38
  • Podeli:
novak đoković dubai tanjug-6400dbfc60104.webp Foto: AP Photo/Kamran Jebreili via Tanjug

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Džo Bajden ukinuo je uredbu o obaveznoj vakcinaciji protiv korona virusa za strane posetioce, što i zvanično znači da će Novak Đoković moći da igra na Ju-Es Openu.

Bajdenova odluke stupiće zvanično na snagu 12. maja, posle okončanja vanredne situacije koja je uvedena zbog pandemije.

Đoković zbog obaveze vakcinacije nije mogao da igra lane na US openu, kao ni ove godine na mastersima Indijan Vels i Majami.

Srbin je tri puta osvajao pehar u Njujorku, a na poslednjem učešću, 2021. godine, poražen je u finalu od Danila Medvedeva.

Ju-Es open se ove godine igra od 28. avgusta do 10. septembra.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()