Dok se teniseri okupljaju u Australiji, Dominik Tim se povlači iz Melburna

Nekadašnji finalista Grend slema u Melburnu odlučio je da 2022. preskoči prvo veliko takmičenje sezone

28.12.2021. 11:52
  • Podeli:
profimedia-0590884810 Dominik Tim Dominic Thiem-1665398182427.webp Foto: Profimedia

Spisak imena učesnika na Australijan openu 2022. nije ni blizu finalizacije, što organizatorima pravi dodatne probleme. Poslednji koji je objavio da neće učestvovati na prvom Grend slemu u sezoni je Dominik Tim. Austrijanac je obavestio javnost preko društvenih mreža o razlozima svog povlačenja i predstavio svoj raspored za novu sezonu. 

"Pozdrav svima! Kao što znate, vratio sam se u Austriju da se oporavljam posle teških treninga u Dubaiju. Osećam se dobro, ručni zglob je u funkciji i treniram normalno, vrlo dobrim intenzitetom. Posle kraćih odmora moj tim i ja smo sve uzeli u obzir i razmatranje, odlučili smo da napravimo neke promene u inicijalnom rasporedu turnira. Ovu sezonu startovaću u Južnoj Americi, na Kordoba openu u Argentini, krajem januara i neću igrati na Australijan openu. Neću igrati u Melburnu koji volim, za koji me vežu lepa sećanja. Nedostajaće mi navijači iz Australije, ali vraćam se njima već naredne 2023. Moj tim i ja verujemo da je ovo prava odluka kako bi se vratio takmičenju na pravi način. Ostaću u Austriji još nekoliko dana. Potom krećem sa treninzima na otvorenom i spremam se za moj prvi nastup u sezoni. Koristim ovu priliku da svima poželim srećnu i uspešnu Novu godinu", napisao je Dominik Tim post na Tviteru. 

 

pic.twitter.com/3NUU1UoZwE

— Dominic Thiem (@ThiemDomi) December 28, 2021

 


Dosta je igrača koji su oboleli od korona virusa. Ima i onih koji se oporavljaju od istog, a ima i onih koji su odustali jer ne žele da se vakcinišu, a imunizacija je u Melburnu obavezna. Ranije su svoje nastupe otkazale Karolina Pliškova, Serena Vilijams, Dženifer Brejdi, Karolina Mučova...

U utorak je dosta tenisera stiglo u Australiju kako bi se pripremili za turnire u Sidneju i Melburnu. Čarter letovi samo za njih organizovani su iz Singapura, Tokija, Los Anđelesa, Abu Dabija i Dubaija. Među njima bila je i teniserka Naomi Osaka, koja se vraća tenisu posle nekoliko meseci pauze. Ona se povukla posle poraza na Ju Es openu kako bi se "pozabavila svojim mentalnim zdravljem". A u Melburn je stigla iz Los Anđelesa u društvu dve Amerikanke Mekenzi Mekdonald i Alison Risk.

Aleks Zverev i polufinalisti Australijan opena 2021. Stefanos Cicipas i Aslan Karacev trebalo je da stignu u Sidnej kasno u utorak uveče, dok su Mateo Beretini i Koko Gauf došli ranije.

Pravilo je da svi koji stignu u Australiju budu podvrgnuti PCR testiranju i poslati u izolaciju u svom smeštaju dok im ne stignu negativni rezultati.

 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()