Đoković jači od povrede i Serundola: Nestvarni Srbin posle preokreta u četvrtfinalu Rolan Garosa

Nole je trijumfom u osmini finala odbranio 400 od 2000 osvojenih bodova prošle godine i zaradio 415.000 evra

03.06.2024. 20:53
  • Podeli:
novak đoković, 3 jun 2024 - profimedia-665e106a0c05e.webp Foto: Profimedia

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Rolan Garosa pobedom nad Fransiskom Serundolom od 3:2 (6:1, 5:7, 3:6, 7:5, 6:3).

Đoković je tako došao do rekordne 370. pobede na grend slemovima, jednu više od Rodžera Federera. Meč je trajao četiri sata i 37 minuta. Serundolo je 27. teniser sveta, ovo je bio prvi međusobni susret dva tenisera.

Srpski teniser je ubedljivo došao do prvog seta pošto je protivniku prepustio samo jedan gem. Đoković je početkom drugog seta zatražio medicinsku pomoć zbog problema sa kolenom desne noge, dobio je tabletu i ukazana mu je pomoć fizioterapeuta.

U drugom setu nije bilo brejka sve do 6:5, kada Serundulo uspeva da uzme servis Đokoviću i dođe do 7:5. Serundolo je treći set započeo sa brejkom i poveo 3:0, što mu je bilo dovoljno da set osvoji rezultatom 6:3. Argentinac je vodio 4:2 u četvrtom setu, ali je Đoković uspeo sa dva brejka da dođe do 7:5.

Najbolji teniser sveta je napravio rani brejk u petom setu, ali nije uspeo da ga zadrži. Međutim, ponovo je napravio brejk u osmom gemu, što je bilo dovoljno za set i meč.

Đoković će u četvrtfinalu igrati protiv boljeg iz duela Kasper Rud (Norveška) i Tejlor Fric (SAD).

Nole je trijumfom u osmini finala odbranio 400 od 2.000 osvojenih bodova prošle godine i zaradio 415.000 evra.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()